No Ac tivada

Nota de Premsa

Activada

Publicable en Notes :


Publicable a la Intranet :


Publicable a la Web :


Codi :

2006-0010

Data :

02/02/2006

TÝtol :

Sant Boi celebrarÓ la Festa dels Tres Tombs, el diumenge dia 12 de febrer

SubtÝtol :

Ja fa vuit anys que Sant Boi ha recuperat aquesta tradiciˇ

Texte / Cos
de la Nota :

El diumenge 12 de febrer tindrÓ lloc a Sant Boi la vuitena ediciˇ dels Tres Tombs. Prop de 40 carruatges i mÚs de 170 cavalleries composaran enguany la comitiva d’aquesta celebraciˇ, que la Cooperativa AgrÓria Santboiana i l'Ajuntament han recuperat per al calendari de celebracions locals.

La desfilada sortirÓ a les 11.15 hores de la cru´lla de la ronda Sant Ramon amb el carrer Baldiri Aleu, des d'on s'adrešarÓ cap al nucli antic. Un cop s’arribi a aquest punt, es faran les tradicionals tres voltes a un recorregut format per la rambla Rafael Casanova, els carrers Francesc Pi i Margall i LluÝs Castells i la plaša de l’Ajuntament.

Tot seguit es beneiran els cavalls de la comitiva i els animals domŔstics que els santboians i les santboianes portin a la celebraciˇ. La comitiva estarÓ encapšalada pel banderer, Jordi Ros Subirˇs, i les cordonistes (portadores de les cintes que pengen de la bandera), Laura MarinÚ Navas, Laia Ros MarinÚ i Mireia Ros MarinÚ.

Una tradiciˇ recuperada
Ja fa vuit anys que Sant Boi ha recuperat la festa dels Tres Tombs, una celebraciˇ dedicada a sant Antoni Abat, patrˇ dels animals domŔstics i de feina. Tradicionalment, la festa obria la porta als carnavals, per˛ la mecanitzaciˇ de les feines del camp va fer que a molts indrets es deixÚs de fer. Des de fa uns anys, moltes festes populars han reviscut, entre elles aquesta dels Tres Tombs. A Sant Boi, l'Ajuntament ha apostat per la recuperaciˇ d'aquesta tradiciˇ, per la seva vinculaciˇ a la mem˛ria hist˛rica local i per contribuir a dinamitzar la vida sociocultural del nucli hist˛ric.

Annexos :


└mbit/s TemÓtic/s :

Festes populars

Data Enviament a la Premsa :

02/01/2006

Data Caducitat :


Imatge NP Thumbnail: Imatge NP gran: