No Ac tivada

Nota de Premsa

Activada

Publicable en Notes :


Publicable a la Intranet :


Publicable a la Web :NoCodi :

2006-0012

Data :

02/02/2006

Títol :

Travelling, una nova programació de cinema clàssic a Sant Boi

Subtítol :

A l'estrena, el dijous 16 de febrer, es projectarà 'Riña en un café' la primera pel·lícula de ficció feta a l'Estat espanyol

Texte / Cos
de la Nota :

Sant Boi estrenarà la setmana vinent una nova programació cinematogràfica. Sota el nom de «Travelling. Històries de cinema a Cal Ninyo» descobrirem una col·lecció de pel·lícules clàssiques i altres materials fílmics que formen part de la història del setè art. El nom de la programació vol representar de forma gràfica el recorregut que es farà al llarg d'aquesta història, des de les primeres filmacions mudes del patrimoni català fins a obres mestres com 'Ciutadà Kane', 'Amarcord', 'Metrópolis', 'Cuirassat Potemkin', 'Blade Runner', 'Irma la dulce', 'Els set samurais' o 'Bienvenido Mr Marshall'.

Travelling es posarà en marxa el dijous 16 de febrer amb una projecció de pel·lícules mudes pertanyents a la prehistòria del patrimoni cinematogràfic català. Entre elles hi ha la primera película de ficció de l'Estat Espanyol, Riña en un café, de Fructuós Gelabert. També es podran veure títols muts com ara Don Juan Tenorio, Amor que mata, L'hereu de Can Pruna o El Pollo Tejada, dirigides per pioners com el mateix Fructuós Gelabert o Segundo de Chomón.

Bandes sonores

La programació oferirà l’oportunitat de recordar músiques i bandes sonores que han acompanyat diverses generacions a les sales de projecció. L’Escola Municipal de Música Blai Net hi col·laborarà, amb l'objectiu de subratllar la importància de la relació entre les imatges i la música i aprofundir en l’obra de compositors com Morricone, Hermann o Waxman. En aquest sentit, el dijous 23 Cal Ninyo acollirà el seminari "Les veus del silenci: la música en el cinema mut", on es comentarà el rerefons i algunes anècdotes de les bandes sonores de pel·lícules de grans creadors com ara F. W. Murnau o Buster Keaton.

Les sessions de Travelling tindran lloc els dijous, a les 20.30 hores, a Cal Ninyo. Les entrades costen 2 euros i s'han de comprar el mateix dia de les projeccions a les taquilles de Cal Ninyo. Hi ha la possibilitat d'adquirir un abonament per a 10 sessions al preu de 15 euros. També s'ha previst la celebració de maratons tres cops l'any, els dissabtes, al preu de 6 euros.

Annexos :


Àmbit/s Temàtic/s :

Cultura i espectacles

Data Enviament a la Premsa :


Data Caducitat :


Imatge NP Thumbnail: Imatge NP gran: