ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

08/03/2020 04:25:11 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


650 persones de la ciutat participaran en 9 programes ocupacionals
L'Ajuntament rep 3,2 milions d'euros de subvenció per desenvolupar programes adreçats a col·lectius vulnerables al llarg dels pròxims mesos

01/08/2019

L'Ajuntament de Sant Boi ha rebut a finals de desembre la confirmació de 9 nous programes ocupacionals subvencionats per altres administracions. Es tracta de plans d'ocupació (amb contractació temporal) i dispositius d'orientació i inserció laboral. 650 persones de la ciutat que tenen dificultats per incorporar-se al laboral podran participar en aquestes iniciatives al llarg dels pròxims mesos.

El programa Treball i Formació és un pla d'ocupació adreçat a tres perfils diferents: a grans trets, persones amb risc de patir una situació d'atur de llarga durada, dones majors de 52 anys en situació de vulnerabilitat i persones que perceben la Renda garantida de ciutadania (963.000 € de subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) / 60 persones beneficiàries)

El programa Treball als Barris consta d'un pla d'ocupació per a persones aturades i dos dispositius de suport per a la inserció laboral, un dels quals específicament destinat a dones. (839.000 € de subvenció del SOC / 200 persones beneficiàries).

El programa Ubicat és un dispositiu d'orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional per a persones en atur de llarga durada, persones inactives o persones que treballen en situacions de precarietat laboral (140.000 € de subvenció del SOC / 75 persones beneficiàries).

El programa 30 Plus és un dispositiu d'orientació i inserció laboral a l'empresa ordinària que s'adreça a persones majors de 30 anys (85.000 € de subvenció del SOC / 30 persones beneficiàries)

El programa Enfeina't és un pla d'ocupació exclusivament adreçat a a persones en situació de llarga durada (308.000 € de subvenció del SOC / 11 persones beneficiàries).

Els cursos de Formació professional ocupacional són accions formatives per a persones en actiu o en situació d'atur que tenen com a objectiu millorar la qualificació professional i la capacitat d'inserció (245.000 € de subvenció del SOC / 187 persones beneficiàries).

El programa Singulars és un dispositiu d'inserció per a joves menors de 30 anys especialitzat en formació administrativa, tècniques de venda i hostaleria (120.000 € de subvenció del Consell Comarcal del Baix Llobregat / 40 persones beneficiàries).

El programa POEFE és un dispositiu d'orientació i inserció laboral especialitzat també en hostaleria i adreçat a dones en situació de vulnerabilitat, que concedeix una titulació homologada (150.000 € de subvenció del Ministerio de la Presidencia y para las Administraciones Territoriales / 30 persones beneficiàries).

L'Ajuntament també rebrà una subvenció en el marc del Programa complementari de foment de l'ocupació local , un pla d'ocupació que forma part del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-19 (382.0000 € de subvenció de la Diputació de Barcelona / 17 persones beneficiàries).

Finançament dels programes

Els sis primers programes estan subvencionats al 100% pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). El programa Singulars es finança íntegrament amb fons del Consell Comarcal del Baix Llobregat. El programa POEFE es finança a parts iguals entre l'Ajuntament i el Ministerio de la Presidencia y para las Administraciones Territoriales).

Programes ocupacionals per a persones vulnerables

L'aposta política de l'Ajuntament de Sant Boi per prioritzar l'obtenció de programes ocupacionals adreçats col·lectius vulnerables de la ciutat ha permès històricament obtenir cada any un volum important de subvencions d'altres administracions destinades a aquesta finalitat. Les aportacions econòmiques externes ajuden a millorar l'ocupabilitat i a combatre les situacions de vulnerabilitat de les persones beneficiàries.

Més informació: Ajuntament de Sant Boi (Departament de Foment de l'ocupació, Masia Torre Figueres, c/ Pau Claris, 14 tel. 93 635 12 46), ocupacio@santboi.cat


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades