No Ac tivada

Nota de Premsa

Activada

Publicable en Notes :


Publicable a la Intranet :


Publicable a la Web :


Codi :

2006-0173

Data :

10/10/2006

Títol :


El saxofonista Jesse Davis obre la Mostra de Jazz de Sant Boi

Subtítol :

El certamen arriba a la quinzena edició

Texte / Cos
de la Nota :

Dissabte dia 21 d'octubre comença la XV Mostra de Jazz de Sant Boi. El concert inaugural serà a càrrec de Jerry Davis, un dels intèrprets de saxo alt més importants de l'escena jazzística internacional. La programació preveu set concerts, que portaran aquest estil musical a tots els barris de la ciutat els dissabtes a les deu de la nit.

L'actuació de Jerry Davis tindrà lloc a Cal Ninyo (21 octubre, Barri Centre). Aquest músic de New Orleans, posseïdor d'una tècnica impecable, ha treballat al costat de la gran majoria dels grans noms del jazz mundial. Les seves principals fonts d'inspiració són Charlie Parker, Sonny Stitt i 'Cannonball' Adderley. Davis sortirà a l'escenari acompanyat pel quartet del músic santboià Toni Solà, un habitual al certamen local.

El programa de la Mostra de Jazz torna a apostar per la varietat estilística: blues, jazz gitano, dixieland, bop... Un altre dels atractius d'aquesta edició serà l'actuació de Rythmes Gitanes (28 octubre, Casal de Barri Camps Blancs), un concert de 'jazz manouche' , que és la varietat gitana del jazz i l'única aportació europea a aquest llenguatge universal d'origen nord-americà o, dit d'una altra manera, una relectura en clau actual del llegat de 'Django' Reinhart.

També cal destacar el concert de cloenda (2 de desembre, Can Massallera, Barri Vinyets i Molí Vell), que estarà protagonitzat per la privilegiada veu 'negra' de la cantant americana Charmin Michelle, amb una carrera consolidada als Estats Units i visites periòdiques a Europa des de fa una dècada. Winston Marsalis o Jack McDuff són alguns dels noms de primer nivell amb què ha col·laborat amb regularitat.

La resta de les propostes musicals de la XV Mostra de Jazz de Sant Boi són Anna Luna Quartet (4 novembre, Casal de Barri Marianao), una de les principals veus femenines del país; Thierry Courault Quartet (11 novembre, Casal de Barri Casablanca), un guitarrista en la millor tradició post-bop; Amadeu Casas Blues Band (18 de novembre, L'Olivera, Barri Marianao), un jove i experimentat intèrpret de blues en l'estat més pur i Miratjazz (25 novembre, Casal de Barri Ciutat Cooperativa i Molí Nou) un quintet que aportarà la dosi habitual de dixieland, el jazz més tradicional, amb la seva alegria, el ritme contagiós i el predomini de la improvisació.

En definitiva: set concerts, set estils, set espais, set dissabtes, set oportunitats per gaudir del millor jazz en directe.

Ho organitza: consells de barri de Sant Boi, amb la col·laboració de Valentí Sésar (locutor del programa de jazz Lluna Plena, de Ràdio Sant Boi) i Toni Solà (músic santboià).

Annexos :


Àmbit/s Temàtic/s :

Cultura i espectacles

Data Enviament a la Premsa :


Data Caducitat :


Imatge NP Thumbnail: Imatge NP gran: