ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

07/13/2020 03:14:45 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Diccionari de la Pau commemora el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau
El llibre vol sensibilitzar els nens i les nenes per construir una societat millor

02/06/2015

L'Ajuntament ha editat un Diccionari de la Pau, un volum adreçat als nens i les nenes de la ciutat, en el marc de la commemoració del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP). El volum repassa, alfabèticament, tot un seguit de paraules que tenen a veure d'una o altra manera amb el foment de la cultura de la pau.

El diccionari s'ha repartit a les 22 escoles d'educació primària de Sant Boi i als participants a L'Hora del Conte i l'espectacle de titelles "L'Estel i els cavallers de la pau" que van tenir lloc els dies 30 i 31 de gener a la Biblioteca Jord Rubió i Balaguer per commemorar el DENIP.

Treballar per la pau

En obrir el llibre, podem llegir la frase "No n'ha ha prou a parlar de pau. Hem de creure-hi i treballar per aconseguir-la", d'Eleanor Roosevelt, que ens convida a fullejar-lo i descobrir-hi paraules que tenen un significat relacionat amb la idea de construir una societat millor. Cada lletra del diccionari té mots especialment resaltats: amistat, besar, compartir... El diccionari ve acompanyat de les il·lustracions de Maria Beitia i té un apartat per a que els nens i les nenes puguin escriure les paraules que més els han agradat.

Tot concidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Noviolència i la Pau, s'ha pogut veure, a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, l'exposició Les escoles de Sant Boi posen cara a la pau, organitzada per Ensenyament Solidari, que va aplegar treballs realitzats per 19 escoles de la ciutat. Aquesta diada es commemora amb motiu de l'aniversari de la mort del líder pacifista indi Mahatma Gandhi.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades