ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

08/26/2019 06:42:55 AM
estiuWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'art xinès contemporani, protagonista d'una nova exposició a Can Castells
"De com Yukong va moure la muntanya" mostra el treball d'Ai Weiwei i altres artistes que aposten pel compromís social i polític

11/19/2015

Ai Weiwei, Zhang Huan, Gao Brothers, Cang Xin, Zhou Wendou, Yin Dj. Chen, Zao Wou Ki, Huang Yan, Shen Dapeng o Rong Rong són alguns dels artistes xinesos presents a l'exposició "De com Yukong va moure la muntanya". Les seves pintures, fotografies i videocreacions es poden visitar a Can Castells Centre d'Art a partir del 20 de novembre.

Un dels artistes presents en aquesta exposició, Ai Weiwei , va protagonitzar recentment una destacada exposició a l'Espai Fotogràfic La Virreina de Barcelona.

S'hi mostren obres seves i d'altres artistes de la Xina que fan de l'art un instrument alhora poètic i subversiu i que, per tant, són partidaris del compromís social i polític en la pràctica artística.

Les peces que es presenten estan molt relacionades amb la filosofia i el pensament sociopolític del confucianisme , que defensa que la relació de l'individu amb la societat és col·lectiva. A partir d’aquest principi, l'exposició explora la relació entre el món de l’artista i el món en el qual viu.

Seguint aquests principis, moltes de les obres de l'exposició s'han fet en silenci, com les cerimònies ancestrals en què la paraula és sustituïda pel gest, el cost, el material i els objectes.Com a expressió de la voluntat de "conquerir l'inconquerible", el títol de l'exposició prové d'una llegenda que explica com un ancià cansat d’haver de vorejar una muntanya, va decidir desfer-se d’ella.L'exposició, que es podrà visitar fins al 16 de gener, es complementarà amb activitats com una visita comentada, una xerrada sobre l'art contemporani xinès i la projecció del documental "Coment Yukong deplaça les montagnes de Joris Ivens".

Com a expressió de la voluntat de "conquerir l'inconquerible", el títol de l'exposició prové d'una llegenda que explica com un ancià cansat d’haver de vorejar una muntanya, va decidir desfer-se d’ella.L'exposició, que es podrà visitar fins al 16 de gener, es complementarà amb activitats com una visita comentada, una xerrada sobre l'art contemporani xinès i la projecció del documental "Coment Yukong deplaça les montagnes de Joris Ivens".

L'exposició, que es podrà visitar fins al 16 de gener, es complementarà amb activitats com una visita comentada, una xerrada sobre l'art contemporani xinès i la projecció del documental "Coment Yukong deplaça les montagnes de Joris Ivens".

Blog Cultura Sant Boi


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades