ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/26/2020 02:28:53 PM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi celebra el Mes de la Carxofa




La campanya gastronòmica s'ha presentat aquest matí en una roda de premsa

03/04/2016

El Mes de la Carxofa de Sant Boi ha començat. L'Ajuntament i l'Associació de restauradors locals Degusta Sant Boi han presentat avui en roda de premsa aquesta campanya de promoció que compta amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària Santboiana i el Parc Agrari del Baix Llobregat. Amb la tradicional Carxofada com a plat fort (20 de març), la ciutat acull durant tot el mes de març una àmplia oferta d'activitats de gastronomia i lleure vinculades al principal producte de l'agricultura local.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha afirmat que "Sant Boi vol fer de la carxofa un element de promoció de ciutat". Sant Boi és el municipi del Parc Agrari el Baix Llobregat amb més producció de carxofes i l'Ajuntament vol que aquesta hortalissa s'identifiqui com un element de la identitat de Sant Boi i com l'ingredient estrella de la gastronomia local.

La regidora de Turisme i Fires, Elena Amat, ha explicat els continguts de la campanya i ha reivindicat el paper de la carxofa com un valor de l'agricultura i la gastronomia de la ciutat. Albert Mendiola, cuiner de l'associació Degusta, ha dit que els restaurants de Sant Boi volen promoure la carxofa "com a producte de proximitat".

Fulletó informatiu

Galeria de fotos

Vídeo promocional

La Carxofada

La tradicional Carxofada, que enguany arriba a la 17a edició, tindrà lloc el dia 20 de març a la plaça de l'Ajuntament i la rambla de Rafael Casanova. Enguany canvia de format per oferir un menú gastronòmic de cinc plats (al preu de 10 euros) que els restaurants de Degusta Sant Boi cuinaran de manera conjunta i en directe. Durant tota la jornada s'organitzaran moltes altres activitats, com ara una sortida amb bicicleta a un camp de carxofes o una 'showcooking'.

El Mes de la Carxofa

Al llarg del mes, una llarga llista de bars i restaurants locals oferiran en el marc de la campanya menús de degustació, plats, tapes o entrepans amb la carxofa com a ingredient principal. Del 10 al 20 de març, una dotzena més de restaurants protagonitzaran la Ruta de la Tapa de la Carxofa (tapa-carxofa-quinto). El Mercat de Pagès, les biblioteques, els mercats municipals, la cooperativa social SomBici, les associacions de comerciants o la fruiteria Collita Pròpia s'hi sumen amb altres propostes.

Carxofa d'Or

Durant l'acte de presentació, el director de la revista Cuina, Josep Sucarrats, ha rebut la Carxofa d'Or, un guardó que distingeix persones que contribueixen a promoure la carxofa de Sant Boi a través dels mitjans de comunicació. Anteriorment havien rebut aquest premi els periodistes Andrés Montes (2008) i Espartac Peran (2011).

Els plats de la Carxofada 2016

-Urimaki de tempura de carxofa amb romesco i embolcall de pernil ibèric

-Trinxat santboià de carxofa amb botifarra de Perol i reducció de mistela

-Mini hamburguesa de vedella i carxofa amb maionesa de carxofa

-Caneló de bacallà i carxofa amb salsa cremosa a de carxofa i pernil ibèric

-Arròs de sèpia amb carxofa

-Postre: muffin de maduixa i carxofa


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades