ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

08/04/2020 06:36:11 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Nou accés al barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou
La Diputació de Barcelona assumeix el cost de l'obra que té un cost de 131.000 euros

11/17/2016

El barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou tindrà pròximament un nou accés, gràcies a un acord tancat per l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona. Avui han començat les obres que tenen un cost de 131.000 euros i que assumeix l'ens provincial. El nou enllaç connectarà la carretera de Sant Vicenç (BV-2002) amb els carrers Primer de Maig i Joan Maragall. La futura via permetrà la circulació cap a Molí Nou directament des de l'esmentada carretera.

L'obertura de l'Hospital de Sant Boi va aconsellar, al seu dia, construir un nou nus viari que millorés la mobilitat a la zona i possibilités un accés ampli i ràpid al centre hospitalari i al barri. Per aquest motiu es va habilitar la rotonda que connecta la BV-2002 amb el carrer Frederic Mompou, que va suposar l'anul·lació del pas directe al carrer Primer de Maig.

L'Ajuntament ha mantingut durant aquests anys un procés de converses i col·laboració amb la Plataforma de Veïns Molí Nou a la recerca de solucions tècniques per reobrir l'accés i millorar la mobilitat. En aquest sentit, Ajuntament i Plataforma van acudir junts a la Diputació de Barcelona (titular de la carretera BV-2002) per presentar una proposta que finalment va ser desestimada.

El nou accés ha estat l'única solució viable després d'haver-se descartat altres projectes per no ajustar-se als requisits tècnics i legals en matèria de seguretat viària. La proposta es va traslladar al Consell de Barri, òrgan que va acceptar la proposta de construir el nou accés. Arran de la construcció de l'enllaç, l'Ajuntament iniciarà un nou procés de participació per decidir el sentit d'algunes dels carrers de la zona. La previsió és que aquest procés comenci a finals d'aquest mes o a principis de desembre, mentre les obres de construcció estiguin en curs.

Per poder construir el nou accés a Molí Nou ha estat necessari també un conveni entre l'Ajuntament de Sant Boi i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que facilita el pas a través dels terrenys que la companyia ferroviària té al costat de la carretera de Sant Vicenç dels Horts. L'acord permet habilitar l'accés a Molí Nou des del carril dret de la BV-2002. El nou enllaç disposarà d'un únic sentit de circulació (pujada) ja que no és possible habilitar els dos sentits de circulació a causa de les característiques d'aquesta xarxa viària.

L'Ajuntament vol agrair als veïns de Molí Nou i, especialment als veïns de la zona afectada, la seva col·laboració en la recerca de solucions i per la paciència en la demora.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades