ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/19/2018 06:47:24 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Més de 1.000 persones ja poden fer ús del Carnet de la Gent Gran de Sant Boi
El document ofereix descomptes i altres avantatges en comerços, activitats culturals i instal·lacions esportives

12/16/2016

Més de 1.000 persones disposen ja del Carnet de la Gent Gran de Sant Boi des de la seva entrada en funcionament, el passat 2 de novembre de 2016. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha presentat avui el document i ha agraït la col·laboració de les entitats de la gent gran de la ciutat i de tots els agents implicats en oferir descomptes i altres avantatges als tres sectors implicats: comerç, esport i cultura.

L'alcaldessa ha recordat el compromís de l'Ajuntament en les polítiques de foment de de l'envelliment actiu . Moret ha explicat que el carnet és una demanada de la ciutadania que facilita la participació de la gent gran a la vida activa de la ciutat, en especial de les persones amb més dificultats econòmiques.

Des de la seva entrada en funcionament, l'Ajuntament ha lliurat més d'un miler de carnets, dels quals el 65 % han estat demanats per dones. En relació a les franges d'edat, la major demanda ha estat en el tram de 66 a 70 anys. La majoria de les sol·licituds del document, més del 50 %, s'han fet en dependències descentralitzades (Xarxa de Casals), en segon lloc a l'OMAP (prop de 400) i, finalment, en línia a través del web municipals (prop de 100). La distribució de la demanda per barris ha estat molt equilibrada, sempre en funció del número d'habitants.

Majors de 55 anys

El Carnet de Gent Gran és un carnet adreçat a les persones a partir de 55 anys que dóna dret a descomptes a diverses botigues de Sant Boi, als cinemes Can Castellet, als tallers del Centre d'Art, al Museu, a la Mostra de Jazz i a les instal·lacions esportives municipals, entre d'altres. El carnet ja es pot sol·licitar a l'OFicina municipal d'Atenció al públic (OMAP), a la Xarxa de Casals de Barri i al web municipal.

Els únics requisits per obtenir-lo són l'edat i l'empadronament per a les persones de 65 anys i més (més d'un 20 % de la població), i per a les persones d'entre 55 anys i 64 (ambdues edats incloses), s'hi afegeix un requisit, cal que no treballin actualment, ja sigui perquè siguin persones pensionistes (no compta la prestació d'atur, és a dir, si la reben no poden adquirir-lo), jubilades, prejubilades o que no tinguin ingressos. És un carnet personal i intransferible i és un tràmit gratuït. Es tracta d'un carnet viu i per tant s'hi aniran afegint avantatges i descomptes.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web