ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/26/2021 08:41:01 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


5 escoles estalvien més de 5.000 euros durant la II Marató contra la pobresa energètica
Els diners estalviats serviran per ajudar famílies en situació de pobresa energètica

03/03/2017

L'Ajuntament de Sant Boi ha estalviat més de 5.000 euros en consum energètic durant el febrer. La ciutat ha participat al llarg del mes en la II Marató d'estalvi contra la pobresa energètica, un compromís conjunt de 12 ajuntaments catalans per estalviar energia als equipaments públics. Els resultats s'han presentat aquest divendres, dia 3 de març, en un acte públic a Can Massallera.

Galeria de fotos

En el cas de Sant Boi, el 100% dels diners estalviats es destinaran a campanyes per auditar energèticament les llars (en especial, les que es troben en situació de pobresa energètica) per reduir el consum i la despesa energètica.

Els mesuraments s'han fet entre l'1 i el 28 de febrer. L'objectiu ha estat reduir els consums d'electricitat, gas i aigua de diverses escoles públiques respecte al consum mitjà registrat els tres darrers anys .Per aconseguir-ho s'han promogut bones pràctiques de consum energètic amb la implicació de personal, docents i alumnes .

Les escoles de Sant Boi participants en la iniciativa han estat: Parellada, Rafael Casanova, Antoni Tàpies, Ciutat Cooperativa i Antoni Gaudí.

Resultats de la Marató a Sant Boi

De les 5 escoles participants, totes han estalviat en electricitat (-35,17%), totes han estalviat en gas natural (-33,84%) i 2 han estalviat en aigua (-16,18% d'estalvi global). En conjunt, han estalviat en un sol mes 56.800 kWh d'energia i 97.700 litres d'aigua, que haurien tingut un import de 5.100 euros (l'estalvi generat representa una reducció global del 32% en relació a anys anteriors). Amb aquest estalvi s'ha evitat l'emissió a l'atmosfera de 12,64 tones de CO2, contribuint a la mitigació del canvi climàtic.

Els municipis participants en aquesta iniciativa s'han destacat en els darrers anys per dur a termes polítiques pioneres en l'àmbit de l'eficiència energètica . Sant Boi va ser un dels quatre municipis fundadors de la iniciativa l'any 2016, i enguany la campanya s'ha efectuat en 12 municipis.

La totalitat dels estalvis assolits durant la marató de l'any 2016 s'estan destinant al projecte d'Agents contra la vulnerabilitat i la pobresa energètica .

El diumenge 5 de març és el Dia mundial de l'eficiència energètica . Amb iniciatives com aquesta i amb la compra d'energia 100% renovable a partir de l'1 de gener de 2017, l'Ajuntament de Sant Boi vol fer extensible a tothom el compromís per assolir una energia ambientalment sostenible, econòmicament viable i socialment justa.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades