ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

04/16/2021 09:34:03 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Les exposicions Món-tanca i L'Odissea o el dret humà a l'asil obren la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades
Les mostres denuncien el drama de les persones refugiades que es veuen obligades a fugir a causa dels conflictes i demanen el dret a l'acollida.

05/23/2017

Dues exposicions donen el tret de sortida a la commemoració del Dia Internacional de les Persones Refugiades a la ciutat. D'una banda, L'Odissea o el dret huma a l'asil , una proposta realitzada per diversos artistes locals i altres de convidats, i Món-tanca, una mostra que s'estrena a Catalunya gràcies al treball de col·laboració entre l' Institut Català Internacional per la Pau i l'Ajuntament.

Murs i fronteres

Món-tanca (del 23 de maig al 22 de juny, a la pl. Catalunya) presenta un conjunt de fotografies on, des de l'activisme i la vida ciutadana, es busca trencar amb l' eficàcia de les fronteres i els murs. La mostra és un projecte del Colectivo Enmedio produït per l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP). A la inauguració ha assistit el president de l'ICIP, Xavier Masllorenç.

Art i denúncia

L'exposició L'Odissea o el dret huma a l'asil (del 25 de maig al 17 de juny, al Centre d'Art Can Castells), mostrarà durant tres setmanes pintura, ceràmica, disseny i videoart per denunciar i reflexionar sobre la situació de les persones refugiades. Les peces volen ser testimonis d'un drama i una finestra oberta a les històries de moltes d'aquestes persones, encara que també una manera d'expressar la denúncia davant d'aquesta situació i reivindicar el compliment del dret d'asil. La inauguració (dia 25, a les 19 h) comptarà amb el testimoni d'una persona refugiada i d'alguns dels artistes.

A L'Odissea, l'il·lustrador Juan Linares ha creat el fresc "Vies segures" en una de les parets del CCCA on reivindica els camins per accedir a l'asil. El documental "Això s'ha d'haver viscut", d' Isaac Lupiáñez , explica l'exili de la família de la santobiana Magda Cos l'any 1939. A "Rebost III" de Miquel Duran també estableix un vincle entre l'exili republicà i la situació actual al món. La necessitat d'oferir refugi també es present a la videoinstal·lació "El Sudario", de Juan Carlos Lozano, i a "Un refugi segur" l'artista Clara Gassiot es fa preguntes sobre les limitacions a la llibertat que pot significar un refugi.

Creadors locals

L'exposició també presenta obres dels artistes santboians Laura del Valle ("Unfair palindrome" i "Hadal Zone"), Humberto Ruíz i Manel Morales ("Una cultura que ofega és una cultura que s'ofega") i Emilio Rosales ("Huyendo de la tierra", peça que acompanya la postal de promoció de la mostra).

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades