ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/24/2020 04:23:06 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi rebrà 8 milions d'euros de subvenció europea per desenvolupar la seva estratègia de ciutat
15 ciutats catalanes optaven a la segona convocatòria d'ajudes per a estratègies de desenvolupament urbà sostenible i integrat (DUSI)

05/22/2017

Sant Boi rebrà fons europeus FEDER per valor de de 8,1 milions d'euros per desenvolupar la seva estratègia de ciutat en els pròxims anys. Aquesta important injecció econòmica permetrà dur a terme i accelerar projectes de gran importància per a la ciutat i per generar noves oportunitats de futur per a la ciutadania. A Catalunya, només Sabadell rebrà també aquesta ajuda.

El Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat aquest dilluns, dia 22 de maig, els resultats de la segona convocatòria per a la selecció d' Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (estratègies DUSI) de municipis de tot l'Estat, dotada amb una subvenció global de 301 milions d'euros (17 a Catalunya) mitjançant ajudes de desenvolupament regional (fons FEDER).

En el cas de Catalunya, la Comissió de Valoració del Ministerio de Hacienda y Función Pública, prèvia analisi i avaluació, ha seleccionat les estratègies de 2 de les 15 ciutats que optaven a les ajudes. Aquestes dues ciutats són Sant Boi i Sabadell . En la primera convocatòria, es van seleccionar les estratègies de Barcelona i Santa Coloma de Gramanet.

Sant Boi de Llobregat rebrà 8,1 milions d'euros per desenvolupar d'aquí a l'any 2020 la seva Estratègia DUSI, que s'haurà d'anar consensuant i executant al llarg dels pròxims anys en actuacions i mesures concretes. L'Ajuntament complementarà l'aportació europea amb la mateixa quantitat, sumant un total de 16,2 milions d'euros.

Alguns dels àmbits d'actuació preferent definits per l'Estratègia DUSI de Sant Boi són la millora urbana del barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou, la consolidació de l'eix cívic i comercial de la ciutat, la rehabilitació d'habitatges privats i equipaments públics, la millora de l'accés des del nucli urbà a la zona forestal mitjançant ' corredors verds ' o el tancament urbanístic de la zona Camps Blancs-Casablanca-Torrelavila .

El títol de l'estratègia presentada per Sant Boi era Capaci[u]tat , en al·lusió a l'aposta per potenciar les capacitats de les persones com a ingredient principal de l'estratègia de ciutat.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades