ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

01/19/2021 01:10:47 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


'El Contenidor d'Or': Sant Boi participa en una competició per al reciclatge del vidre
12 municipis catalans s'impliquen en aquesta iniciativa d'Ecovidrio

11/06/2017

Sant Boi participa en el concurs El Contenidor d'Or, organitzat per Ecovidrio. 12 municipis catalans hi competeixen per incentivar el compromís ciutadà amb el reciclatge del vidre. La competició arrenca aquest dilluns,dia 6 de novembre, i s'allargarà fins al 30 d'abril de 2018.

Ecovidrio ha seleccionat per participar en aquest concurs municipis que destaquen per les seves accions de promoció de la recollida selectiva (Badalona, ​​El Prat de Llobregat, Girona, Granollers, Lleida, Rubí, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú).

En el cas de Sant Boi, aquestes accions han permès passar de reciclar 957.000 kg de vidre (11,5 kg per habitant) l'any 2014 a 1.020.000 kg (12,4 kg per habitant) l'any 2016. La ciutat compta a dia d'avui amb 290 contenidors de recollida selectiva de vidre.

El desplegament d'un nou sistema de recollida bilateral l'últim trimestre de 2016 -que va comportar l'increment del nombre de contenidors de recollida selectiva- i la implicació creixent de la ciutadania són les principals raons que expliquen aquest increment.

Premis mensuals i un gran guanyador final

El concurs 'El Contenidor d'Or' vol incrementar encara més la quantitat de residus d'envasos de vidre que es reciclen per habitant. Cada mes, el municipi que més augmenti el percentatge de vidre reciclat en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, s'alçarà amb un trofeu que lluirà en un espai emblemàtic de la ciutat.

En finalitzar els sis mesos del concurs, el municipi que més augmenti la taxa de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat. En cas de què Sant Boi sigui la ciutat guanyadora, ho destinarà a un projecte de caràcter social o mediambiental.

Tota la informació, a un clic

L'actualitat de la competició es pot seguir a través de la pàgina web elcontenidordor.cat on, a més de consultar el rànquing i conèixer els municipis guanyadors de cada mes, es poden llegir els detalls del concurs i els motius per reciclar envasos de vidre.

Beneficis del reciclatge del vidre

El 100% del vidre dipositat al contenidor verd es recicla i s'utilitza per fabricar nous envasos d'aquest material, tot aconseguint-se d'aquesta manera nombrosos beneficis mediambientals, socials i econòmics.

Amb un gest tant senzill com separar els residus d'envasos de vidre i llençar-los a l'iglú verd, es redueix el consum d'energia i les emissions de CO2, s'estalvien matèries primeres, es frena la crescuda dels abocaments i es creen nous llocs de trebal.

L'entitat organitzadora, Ecovidrio, s'encarrega de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya des de 1998. Els sectors integrats a Ecovidrio representen més del 3% del PIB espanyol i comercialitzen el 99% dels envasos de vidre.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades