ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/22/2022 10:31:28 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Olivera acull una sessió de mediació per definir el futur de la plaça Montserrat Roig
La millora d'aquest espai ha estat una demanda recollida al Pressupost Participatiu

12/01/2017

El passat divendres, dia 1 de desembre, va tenir lloc a l'equipament de L'Olivera una sessió de mediació relacionada amb la proposta de millora de la plaça Montserrat Roig vinculada al Pressupost Participatiu . A banda de l'actuació urbanística que es derivi del procés participatiu, la iniciativa s'ha organitzat per generar diàlegs pacífics i directes entre els diferents segments que de vegades entren en conflicte per la utilització d'aquesta Plaça (joves, adults i gent gran).

Així, l'equip de convivència i mediació de l'Ajuntament ha dinamitzat aquests diàlegs de pau i ha dissenyat una estratègia amb les següents etapes: observació dels espais per calibrar el nivell i la tipologia del conflicte, entrevistes a peu de carrer a persones joves, adultes i majors i, finalment, celebració d'una conferència de pau entre tots, amb el suport de les entitats del barri i l'assistència dels polítics i tècnics referents en aquest àmbit.

Aquesta iniciativa ha rescatat la veu de les persones que no van prendre part en el procés dels pressupostos participatius, en especial la dels joves, que acostumen a quedar al marge de les convocatòries oficials. D'altra banda, a banda de persones a títol particular, van prendre part a la trobada: la Fundació Marianao, l 'Associació de Veïns Marianao i l'associació Aramis.

Finalment es va acordar que tothom compartia un seguit de necessitats: més il·luminació, més bancs, menys vegetació, una font, menys soroll, més diàleg i respecte i utilitzar altres recursos municipals per a gestionar pacíficament els conflictes com el Servei de Mediació.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades