ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/24/2021 05:17:06 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Avui s'han presentat a Sant Boi les noves línies d'autobus i les millores a les línies L79, L96 i SB1
La nova línia exprés E70 connectarà el municipi de forma directa amb la plaça Espanya de Barcelona

01/28/2019

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, han presentat avui a Sant Boi els autobusos híbrids que donaran servei al municipi, la nova línia Exprés E70 i les millores que es faran a la línies SB1, L96 i L79.

Dels 128 autobusos nous híbrids i elèctrics que han arribat aquests dies a l'AMB, 8 busos híbrids es destinaran a Sant Boi . Amb l'arribada dels nous vehicles es milloren els serveis de transport públic del municipi: la nova línia E70, i la millora de les línies L96, L97 i la SB1. A partir de febrer el 15% dels autobusos que circularan pel municipi durant el dia seran híbrids.

D'altra banda, d'aquesta nova flota metropolitana, també s'incorporen al servei de Nitbus del Baix Llobregat 13 vehicles elèctrics nous. D'aquesta manera, el 43% dels autobusos que circulin durant la nit per Sant Boi seran sostenibles: el 29% seran elèctrics i el 14% seran híbrids. En particular, per la nit circularan al municipi 5 nous busos 100% elèctrics que es destinaran a les línies N13 i N14.

Segons l'alcaldessa, " les millores en transport públic estan vinculades a la qualitat de vida i de salut dels veïns i les veïnes de Sant Boi . No només perquè facilita la mobilitat interna i amb altres municipis, sinó que també incideix sobre el medi ambient de la ciutat i reforça la nostra aposta per una ciutat més sostenible i saludable" . Moret ha afegit, que "actualment un 35% del total de trajectes, que es fan a Sant Boi, es realitzen en transport públic . Són gairebé 12 milions de trajectes a l'any. Però volem millorar aquest percentatge, perquè una mobilitat més sostenible també significa una ciutat més saludable".

" Sant Boi és un exemple més de les millores que estem presentant aquests dies a diferents municipis de la Metròpolis Barcelona . Concretament, aquí millorem la freqüència de pas d'algunes línies i creem noves línies, com la E70, per donar respostes de mobilitat als veïns", ha explicat Poveda. També ha recordat que el passat 1 de gener va entrar en vigor la tarifa metropolitana, que permet desplaçar-se per la Metròpolis Barcelona a preu d'una zona.

Novetats

La nova línia del servei AMB Exprés E70 connectarà de forma directa Sant Boi amb la plaça Espanya de Barcelona. La freqüència de la línia serà cada 20 minuts, els dies feiners (excepte l'agost) en hora punta (de 6.30 a 9.30 h i de 14.00 a 19.30 h).

D'aquesta manera, el corredor format per la E70 i L70 millorarà la seva oferta, amb freqüències de pas d'autobusos cada 10 minuts en hora punta.

D'altra banda, també es millora l'oferta de la línia L79, que es reconverteix en la nova línia E79, amb les característiques d'un servei exprés . En aquest sentit, es millora la freqüència, passant de 10 minuts a 8'5 en hora punta, i de 15 a 12 minuts en hora vall els dies feiners (excepte l'agost).

Millores

D'altra banda, també es millora la freqüència de pas de la línia L96 , que connecta Bellamar (Castelldefels) amb l'estació de FGC de Sant Boi. En les properes setmanes els dies feiners s'incrementa la freqüència de pas, passant dels 15 minuts actuals als 12 minuts. A banda, també es millora la freqüència dels festius, que es passarà de 30 a 20 minuts.

També es millora la freqüència de pas de la línia urbana SB1 . S'incrementa la freqüència de pas, passant dels 15 minuts actuals als 12 minuts els dies feiners.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades