ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2020 07:34:54 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament i l’Obra Social ”la Caixa” renoven l'aliança per superar la pobresa infantil
Les accions coordinades al territori donen suport a infants en situació vulnerable i a les seves famílies

04/12/2019

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i el subdirector general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Marc Simón, han presentat aquest dilluns, dia 11 d'abril, la renovació de l’aliança per seguir treballant per a la superació de la pobresa infantil a través del programa CaixaProinfància.

L’acció social que desenvolupen “la Caixa” i l’Ajuntament des del 2007 ha permès, fins al final del curs 2018, acompanyar 2.389 menors i 1.571 famílies en situació vulnerable.

Promoció socioeducativa

CaixaProinfància treballa perquè els infants en situació de vulnerabilitat tinguin les mateixes oportunitats que la resta. L’objectiu del programa és trencar el cercle de pobresa que es transmet entre generacions i promoure accions per al desenvolupament personal dels nens i les nenes i les seves famílies mitjançant iniciatives de reforç educatiu, educació no formal, suport educatiu familiar, atenció psicosocial i promoció de la salut.

CaixaProinfància també treballa per contribuir a millorar la renda familiar, tot facilitant l’accés a béns bàsics (alimentació, productes d’higiene, equipament escolar, ulleres i audiòfons).

Acció social en xarxa

CaixaProinfància es desenvolupa amb la col·laboració d'entitats socials que treballen en xarxa i s’encarreguen d’atendre de manera directa a les famílies, prioritzar les ajudes i fer el seguiment de cada cas. A Sant Boi, desenvolupen el programa la Fundació Iniciatives Solidàries, Salesians Sant Jordi, Eduvic, el Centre Esplai Infantil i Juvenil Eixida i Càritas Sant Feliu, coordinades per la Fundació Marianao.

El programa també promou una acció coordinada entre altres agents del territori (escoles i centres de salut, entre altres) per donar una resposta global i integral a les necessitats dels infants i de les seves famílies.

Atenció municipal a la infància

L’Ajuntament té com a objectiu l'atenció a la infància, en especial la infància desfavorida i/o en risc d'exclusió social. Per això treballa per millorar l'atenció a la infància en coordinació amb tots els agents que actuen al municipi. A través d'aquest programa, l'Ajuntament i la Fundació Bancària la 'Caixa' uneixen esforços.

Recentment, l'Ajuntament va signar també un conveni de col·laboració amb UNICEP per dur a terme projectes i accions que promoguin la participació de la ciutadania, inclosa la població infantil, en les polítiques d'infància i adolescència.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades