ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/24/2020 07:22:12 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La UE selecciona Sant Boi per a un programa d'intercanvi contra els efectes del canvi climàtic
Sant Boi compartirà experiències d'eficiència i resiliència amb la localitat portuguesa de Braga

04/11/2019

Sant Boi de Llobregat és una de les dotze ciutats europees seleccionades per participar en un programa d'intercanvi per mitigar els efectes del canvi climàtic. La iniciativa s'inscriu en el Pacte d'Alcaldes contra el canvi climàtic. La nostra ciutat compartirà experiències amb la localitat portuguesa de Braga.

D'entre les més de 60 sol·licituds rebudes, la Unió Europea ha seleccionat els dotze ajuntaments que prendran part al Covenant of Mayors 2019 Twinning Programme, sota la coordinació del Ministeri de la comunitat germanoparlant de Bèlgica i de l'Agència de l'Energia de Xipre.

Els municipis escollits intercanviaran experiències de dos en dos: Braga (Portugal) amb Sant Boi (Espanya); Nice Metropole (França) amb Vílnius (Lituània); Turku (Finlàndia) amb Bologna (Itàlia), Ath (Bèlgica) amb Saldus (Letònia), Figueira de Foz (Portugal) amb L'Aquila (Itàlia) i Smiltene (Letònia) amb Milos (Grècia).

En l'intercanvi amb Braga, Sant Boi aportarà les seves experiències en àmbits com la gestió forestal sostenible contra els incendis, l'eficiència energètica o la recollida selectiva de residus. Aquestes experiències tenen impacte principalment en la mitigació del canvi climàtic.

Per la seva part, Braga pot ajudar Sant Boi a aplicar mesures que contribueixin a l'adaptació al canvi climàtic. En especial, donarà a conèixer les seves actuacions reeixides en àmbits com la gestió de l'aigua o la mobilitat elèctrica.

La mitigació del canvi climàtic té a veure amb la prevenció del canvi climàtic, mentre que l' adaptació al canvi climàtic és conseqüència dels efectes ja inevitables que l'evolució del clima ha generat al nostre planeta (al nostre entorn, les onades de calor i la sequera, per exemple).

Una delegació de l'Ajuntament Sant Boi ha fet recentment una visita a la ciutat portuguesa de Braga en el marc d'aquest projecte finançat per la Unió Europea que ajudarà a assolir l'objectiu de reduir en un 40% de cara a l'any 2030 de les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Durant aquesta primera visita , s'han pogut conèixer 'in situ' actuacions com una platja fluvial amb bandera blava al riu Cávado, l'electrificació de la flota d'autobusos, un dispositiu de seguiment de la qualitat de l'aigua fluvial en temps real o la creació d'un sistema d'enginyeria natural per evitar moviments de terra i facilitar la regeneració del bosc després d'un incendi (a la fotografia). Una delegació de Braga visitarà també Sant Boi durant la primavera de 2020.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades