ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/26/2021 09:08:58 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi vol evitar que Endesa deixi sense servei més de 500 llars en situació de pobresa energètica
El municipi se sumarà a la proposta de la Diputació de Barcelona per crear una resposta conjunta a les reclamacions de la companyia.

09/04/2019

Sant Boi de Llobregat és un dels 250 municipis catalans afectats per la reclamació d'Endesa a famílies en situació de pobresa energètica, a les quals deixaria sense servei en cas que els consistoris no abonessin el 50% de la suma de les factures impagades.

El passat mes d’agost, l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat va rebre un comunicat d’Endesa, en el qual reclamava l’abonament del 50% del deute generat per les famílies en condició de vulnerabilitat, que actualment es troben emparades per la Llei de Pobresa Energètica 24/2015 aprovada pel Parlament de Catalunya.

La ciutat forma part d’un conjunt de 250 municipis catalans afectats pel comunicat de l’empresa energètica que, a més, informa que tallarà els subministraments a les llars afectades el proper 1 d’octubre en cas que no es faci efectiu el pagament demandat. A Sant Boi, més de 500 famílies es veurien afectades.

El consistori ha decidit sumar-se a la iniciativa que promou la Diputació de Barcelona per donar una resposta conjunta i unitària a la companyia energètica. L’alcaldessa de la ciutat, Lluïsa Moret, que actualment també ocupa el càrrec de presidenta delegada de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la DIBA, és una de les impulsores d’aquest primer espai d’anàlisi i coordinació institucional amb els ajuntaments afectats. A més, també es pretén sumar i reclamar el suport i el lideratge de la Generalitat de Catalunya, com a principal organisme competent en matèria de serveis socials.

Moret ha declarat que “cal articular un front comú des del món municipalista per donar una resposta coordinada” i ha reiterat la necessitat que “Endesa retiri l’amenaça cap als ajuntaments, un gest necessari per establir un clima de diàleg i d’entesa” per aconseguir signar un acord amb la companyia que s’ajusti a la Llei catalana de Pobresa Energètica. Ho ha manifestat avui a la roda de premsa que ha compartit amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marin.

La legislació, aprovada l'any 2015, estableix el principi de precaució i assegura el dret d’accés als subministraments bàsics d’aigua potable, gas i electricitat a les persones i unitats familiars en situació de risc d’exclusió social.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades