ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/01/2020 07:54:52 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Altaveu tanca la 31a edició amb un notable increment de públic i més participació ciutadana
El festival consolida un model de reivindicació de la veu i la curiositat musical

09/10/2019

Sant Boi ha acollit del 6 al 8 de setembre la 31a edició del festival de música Altaveu. El certamen ha consolidat un model que vol despertar la curiositat i reivindicar bandes i intèrpretes que fan servir la veu com a transmissora d'idees i missatges. L'organització ha valorat amb satisfacció la resposta del públic i la qualitat artística de les propostes presentades.

Galeria de fotos (concerts)

L'escenari de Cal Ninyo ha acollit veus que són mostres de poder i vehicle per arribar a altres indrets i cultures, com les de Trovadores de las Tres Culturas, Javier Bergia, Elena Setién o Marem Ladson; artistes singulars que han aconseguit traspassar l'escenari i arribar a un públic molt divers. Aquesta serà la línia dels pròxims 'Altaveus': una aposta per veus que sorprenen, que no transiten pels circuits més comercials i que transmeten emocions.

L'alt nivell musical també s'ha manifestat a la plaça de l'Ajuntament amb artistes de llarga trajectòria i grans defensors de les guitarres elèctriques com Wilko Johnson o els càntabres Deltonos; junt amb les joves i efímeres The Manil-Las van demostrar sobre l'escenari que el rock pot trencar prejudicis i barreres.

A Can Masallera s'han presentat artistes per als paladars més exquisits. Enric Montefusco i la seva banda van congregar una gran quantitat de públic generant una connexió íntima pròpia dels artistes més carismàtics. John Paul Keith va viatjar des de Memphis a Sant Boi per fer una única actuació a Europa de rock'n'roll clàssic actualitzat amb notes pop. Una de les actuacions amb més afluència va ser Delgres, que des de Françar van portar el ritme i el blues d'arrels criolles amb una banda i veus aclaparadores que remeten al Carib i Nova Orleans.

Vídeo (concerts)

L'Altaveu també ha donat el seu lloc a les bandes emergents més interessants gràcies a l' Altaveu Frontera , que enguany van guanyar els santboians Sockets amb un garatge punk-rock ple d'energia.

Durant aquests tres dies l'Altaveu, més enllà dels concerts musicals, esdevé un esdeveniment dedicat a la cultura musical en un sentit ampli, amb diverses seccions paral·leles.

Galeria de fotos (resta d'activitats)

Els espectacles i tallers gratuïts, com "Despertem la curiositat" i "El petit Altaveu electrònic" han atret petits i grans a la música menys convencional i a la cultura que vehicula el festival amb gran afluència de públic. També han estat un èxit la Fira del Disc i les Converses al voltant de fenòmens actuals com el paper del la dona a la indústria musical i el Trap. Han tancat la programació extramusical els documentals "The Ecstasy of Wilko Johnson" i "Janis: little girl in blue".

De l'Altaveu 2019 cal destacar la magnífica resposta del públic de Sant Boi i el Baix Llobregat, que s'ha fet seu l'esdeveniment. L'alta participació valida així l'aposta per la singularitat el festival i les seves propostes creatives.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades