ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/26/2021 09:13:35 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Ple municipal es compromet a combatre l'Emergència Climàtica a Sant Boi
Dos dels grans objectius són reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle i fer servir energies de fonts 100% renovables

09/27/2019

El Ple municipal ha aprovat una moció que declara l'Emergència Climàtica a Sant Boi. El document subscriu els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) acordats per Nacions Unides l'any 2015, en especial els sis que tenen a veure amb el canvi climàtic.

La moció planteja actualitzar el Pla de Mitigació del Canvi Climàtic i redactar el Pla d'Adaptació al Canvi Climàtic per planificar i calendaritzar accions destinades a la reducció del consum energètic i el consum de gasos d'efecte hivernacle i l'extensió de l'ús d'energies generades mitjançant fons renovables.

L'Ajuntament es planteja com a prioritat garantir una reducció del 40% en les emissions de gasos d'efecte hivernacle abans de l'any 2030 i accelerar l'abandomanent de l'ús de combustibles fòssils substituïnt-los per energies 100% procedents de fonts renovables .

La moció es compromet a continuar maximitzant l' eficiència i estalvi energètic als edificis i instal·lacions municipals mitjançant tecnologies d'alt rendiment, en especial pel que fa als aïllaments tèrmics de les edificacions.

També planteja treballar per avançar cap a l' autoconsum energètic, intensificar les accions educatives i conscienciadores i incentivar que els agents econòmics s'adhereixin a un programa d'acords voluntaris per reduir emissions.

El text del Ple municipal dona suport a les mobilitzacions internacionals d'aquesta setmana, que culminen avui divendres, dia 27 de setembre, amb la Vaga Mundial pel Clima.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades