ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 02:51:32 AM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament convida les empreses de Sant Boi a crear una comunitat per a la transició energètica
Empreses dels polígons industrials han fet inversions per millorar l'eficiència dels seus consums

11/22/2019

L'Ajuntament de Sant Boi vol crear una comunitat energètica que comparteixi esforços públics i privats per fer la transició de la ciutat cap a un nou model de generació i consum d'energia. Aquesta proposta de col·laboració s'ha plantejat a representants del món empresarial del municipi durant l'acte de balanç del Pla de millora d'infraestructura i competitivitat dels polígons industrials 2015-2019.

Carhaus, Naeko Logistics SA, Grup T Automoció i Restaurant Diversus són les empreses que, en el marc d'aquest pla, s'han acollit a inversions públiques (finançades per l'AMB i per l'Ajuntament) per millorar l'eficiència energètica de les seves instal·lacions, amb mesures com la instal·lació de plaques fotovoltaiques . Totes elles estan situades a la carretera comarcal C-245, al polígon industrial Salines.

Les quatre empreses, que ja comparteixen una plataforma de monitorització, seguiment i control dels seus consums, han complert amb aquest projecte l'objectiu d' empoderar-se energèticament generant energia pròpia i millorant sensiblement l'eficiència energètica dels seus sistemes d'enllumenat i climatització, tot esdevenint 'edificis de consum gairebé 0' (nZEB).

Una futura 'comunitat energètica' permetria aprofitar aquests avenços per consolidar a la zona industrial de Sant Boi un pol especialitzat en l'autogeneració d'energia mtijançant la presència de plaques fotovoltaiques i en l'aprofitament dels excedents mitjançant punts de recàrrega per afavorir la mobilitat elèctrica al municipi.

L'acte de balanç del pla de millora dels polígons industrials s'ha celebrat aquest dijous, dia 21 de novembre, al centre d'innovació social CoboiLab , situat en un edifici que s'ha remodelat mitjançant aquest mateix pla.

Hi han assistit representants de l'Ajuntament, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, les quatre empreses esmentades, l'associació empresarial dels polígons de Sant Boi, el Gremi del Motor de Catalunya, la Cambra de de la Propietat Urbana de Barcelona, el Port de Barcelona i la Unió Esportiva Santboiana.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades