ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 12:59:50 AM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Consell d'Infància dissenyarà més zones de joc i camins segurs per als nens i les nenes de la ciutat
Durant l'any 2019 s'han recollit propostes per millorar la ciutat mitjançant bústies de participació infantil

11/21/2019

Els nens i les nenes del Consell d'Infància de Sant Boi de Llobregat han rebut dos encàrrecs per dur a terme durant l'any 2020: aportar idees per renovar l'àrea de jocs infantils de la plaça de Can Jordana, al Barri Centre, i seguir col·laborant en la definició de camins segurs per a la infància.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha fet als nens i les nenes els encàrrecs durant l'acte de renovació d'aquest òrgan de participació infantil, que ha tingut lloc el dimecres 20 de novembre a Can Massallera coincidint amb la celebració del Dia Universal de la Infància.

Es recull d'aquesta manera la principal demanda expressada a les bústies que el Consell d'Infància ha dissenyat, realitzat i repartit per conèixer de primera mà idees, propostes i opinions de la població infantil de Sant Boi.

Aquesta demanda era participar en la renovació dels jocs infantils. El Consell d'Infància ja ha participat altres anys en el disseny de zones de joc que s'han remodelat i ja són utilitzades quotidianament per infants i adolescents de la ciutat. És el cas del parc dels Somnis, la plaça de Francesc Ferrer i Guàrdia, els jardins de l'Astasieta o la plaça de l'Olivera.

Les 160 propostes recollides a les bústies parlaven també de temes com la millora de l'espai públic,la recollida d'escombraries i el reciclatge, l'esport, la piscina, les escoles o la pobresa.

L'any 2019, el Consell d'Infància també tenia l'encàrrec de participar en el disseny dels camins escolars segurs. Durant l'acte s'ha llegit un decàleg de punts que cal tenir en compte perquè responguin als interessos i necessitats dels nens i les nenes de Sant Boi.

Representants de les escoles i les entitats d'infància

El Consell d'Infància de Sant Boi es va constituir el març de 2015. Aquesta ha estat la sisena renovació del plenari, sempre format per nens i nenes d'entre 9 i 11 anys. Hi han accedit 18 infants de 4t de Primària i s'han acomiadat 21 infants de 6è (després de dos anys de treball). En l'actualitat hi ha representades 16 escoles i 6 entitats d'infància de Sant Boi.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades