ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/04/2020 05:18:01 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi prepara la posada en marxa de la primera fotolinera de la ciutat
La instal·lació, que estarà al costat de l'estació de FGC, permetrà la càrrega simultània de quatre vehicles

11/25/2019

Sant Boi comptarà aviat amb una estació de càrrega de vehicles elèctrics amb coberta fotovoltaica. La primera fotolinera de la ciutat estarà situada a l'aparcament de la zona blava del carrer de Torras i Bages, al costat de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

La nova fotolinera de Sant Boi, útil tant per a cotxes com per a motocicletes, permetrà la recàrrega elèctrica de vehicles mitjançant plaques fotovoltaiques instal·lades a una coberta o pèrgola, amb una velocitat de càrrega de 3,8 kWh. Tindrà capacitat per a quatre vehicles elèctrics, que hi podran estar de forma gratuïta durant un màxim de dotze hores seguides. La instal·lació estarà gestionada per TERSA i Barcelona Energia, l'operador elèctric metropolità.

Segons les previsions , els treballs de condicionament de la instal·lació finalitzaran cap a finals d'aquest any i l'estació entraria en funcionament durant el primer trimestre de 2020 , un cop realitzades la connexió a la xarxa elèctrica i les proves de funcionament.

La instal·lació de Sant Boi formarà part de la xarxa metropolitana de fotolineres . Les fotolineres metropolitanes s'ubiquen majoritàriament al costat d'intercanviadors de transport, per tal de facilitar la intermodalitat entre els mitjans de transport no contaminants.

La de Sant Boi està pensada perquè les persones que viuen a més de 10 minuts de distància de l'estació d'FGC s'hi puguin desplaçar amb vehicle elèctric i deixar-lo carregant mentre van a la feina en transport públic i en tornen. Igualment, pot servir perquè les persones de la ciutat que utilizin el vehicle elèctric per al anar al lloc de treball el puguin deixar a la tornada carregant fins a l'endemà.

La fotolinera reflecteix l'aposta de la ciutat per l'ús de fonts d'energia renovables i per un nou model de mobilitat elèctrica , menys contaminant i més sostenible. És, per tant, un nou pas cap a la transició energètica.

En el futur, es preveu crear nous punts de recàrrega a mida que vagi creixent el nombre de vehicles elèctrics i híbrids en circulació al municipi. Les Ordenances Fiscals de 2020 preveuen l'exempció del cost de les zones blaves per als vehicles de zero emissions (elèctrics i híbrids endollables) i una bonificació del 50% per als vehicles híbrids.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades