ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

07/10/2020 01:18:00 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Pressupost de 2020 aposta per les polítiques socials, la millora de l'espai públic i el canvi de model energètic
L'Ajuntament acumula deu anys consecutius de reducció del deute, que se situa en mínims històrics

12/20/2019

El Ple ha aprovat el Pressupost Municipal 2020 per un import de 83,5 milions d'euros, un 6% més que en l'actual exercici . La novetat més ressenyable és un notable increment de les inversions, que permetrà acometre millores a l'espai públic i projectes per avançar cap a un nou model energètic. El govern municipal continua prioritzant les polítiques socials, que suposen un 23% de la despesa global.

Les inversions previstes ascendeixen a 6,4 milions d'euros. L'increment de l'esforç inversor és fruit en gran mesura de les aliances assolides per l'Ajuntament amb altres institucions per poder sufragar importants actuacions de millora a la ciutat.

Així, una bona part de les principals inversions previstes seran finançades a parts iguals per l'Ajuntament i la Unió Europea mitjançant l'aportació de fons FEDER , que permetran desenvolupar projectes com la rehabilitació energètica dels edificis de Camps Blancs o la reforma dels espais interblocs de Ciutat Cooperativa.

Una altra inversió de gran envergadura serà la incorporació de tecnologia LED a tot l' enllumenat públic del municipi, que en aquest cas es durà a terme amb finançament compartit al 50% al llarg dels pròxims tres anys per l'Ajuntament i l'Institut per la Diversificació i l'Estalvi d'Energia (IDAE), adscrit al Ministerio de Transición Energètica .

El pressupost d'inversions de 2020, que compta també amb destacades aportacions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, permetrà finalitzar així mateix el projecte de creació d'una xarxa de calor municipal amb biomassa o donar continuïtat a la recuperació de l'espai fluvial.

Les polítiques socials, prioritàries

Pel que fa a les despeses corrents, els comptes municipals seguiran prioritzant les polítiques socials en suport a les persones i les famílies més vulnerables i l'atenció a la dependència, que representen un 23% del total. També es manté l'esforç per al manteniment de l'espai públic, la millora del verd urbà i de la neteja i per avançar en l'estratègia municipal per una ciutat saludable i sostenible.

El deute, sota mínims

L'Ajuntament continua apostant per la reducció progressiva del deute municipal, que en els darrers dos anys s'haurà reduït dràsticament, des dels 50,9 milions d'euros de l'any 2011 fins als 2,2 milions d'euros previstos per a finals de l'exercici econòmic 2020. El pròxim any, les arques municipals destinaran al pagament del deute tres vegades menys que al 2019.

Sant Boi és actualment la gran ciutat catalana amb menys nivell d'endeutament per habitant (comptant les 14 ciutats amb una població superior a 75.000 persones) i la seva càrrega financera se xifra en el 10% dels ingressos corrents, molt per sota del límit del 75% que autoritza la normativa.

El Pressupost Municipal 2019 s'ha aprovat aquest dijous, dia 19 de desembre, amb els vots favorables dels grups municipals del PSC i Sant Boi en Comú-ECG. Hi han votat en contra ERC-AM, Ciutadans-Partit de la Ciutadania, Podem-EUiA i la regidora no adscrita Olga Puertas.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades