ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

07/10/2020 02:16:36 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi reclama a la Generalitat recursos educatius postobligatoris per a alumnat amb necessitats educatives especials
Actualment la ciutat no compta amb cap recurs públic d'aquest tipus

12/23/2019

El Ple municipal ha instat per unanimitat la Generalitat de Catalunya a implantar a Sant Boi un recurs d'educació postobligatòria per garantir que l'alumnat amb necessitats educatives especials pugui continuar la seva formació. La petició recull la reivindicació de més d'un centenar de famílies agrupades en una plataforma.

La ciutat de Sant Boi disposa de centres formatius públics i privats que atenen alumnes amb necessitats educatives especials en el període de l'ensenyament obligatori, però no pas en el període postobligatori . Aquest fet obliga l'alumnat i les seves famílies a desplaçar-se a altres poblacions de la comarca quan volen seguir formant-se mitjançant un recurs educatiu inclusiu i adaptat.

Per aquest motiu, l'Ajuntament reitera al Departament d'Educació la seva demanda de comptar amb un recurs d'aquest tipus en l'etapa postobligatòria adreçat a alumnes amb necessitats educatives especials de Sant Boi, preferentment un Itinerari Formatiu Específic (IFE) , o bé un Programa de Formació i Inserció (PFI) adaptat. El consistori acompanya aquesta demanda amb una absoluta predisposició a aportar els recursos que siguin necessaris per implementar aquest recurs.

La petició de l'Ajuntament recull la reivindicació d'un grup de 120 famílies que han constituït la Plataforma Inclusiva SB i que han recollit fins al moment més de 5.000 signatures de suport.

El text de la moció recorda que el marc legal vigent obliga a atendre la diversitat de l'alumnat i a proporcionar a les persones adolescents amb discapacitat un sistema educatiu inclusiu amb accés a l'educació en les mateixes condicions que la resta de la comunitat, per evitar situacions de segregació o discriminació, i amb perspectives d'èxit.

La moció, que s'ha aprovat per unanimitat aquest dijous dia 19 de desembre, ha estat presentada pels grups municipals del PSC, Sant Boi en Comú, ERC i Podem-EUiA.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades