ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/26/2021 09:31:48 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La indústria, element clau per a la reconstrucció econòmica i social
Sant Boi ha organitzat avui una trobada d'empreses i institucions amb el secretari general de Industria y de la Pequeña y Mediana Empresa, Raül Blanco

05/22/2020

La indústria tindrà un paper clau en el context econòmic generat per la Covid-19. Per aquest motiu, la ciutat de Sant Boi aposta per la reindustrialització com un instrument decisiu per a la reconstrucció econòmica i social del territori en l'entorn de la zona Delta. Per parlar sobre aquest tema, l'Ajuntament ha convidat avui el secretari general de Industria y de la Pequeña y Mediana Empresa del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, Raül Blanco, i el director d'operacions d'ENISA (Empresa Nacional de Innovación), Jordi Garcia.

La trobada ha estat presidida per l' alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret ; i ha comptat amb la presència de representants institucionals dels municipis de la zona delta del Llobregat (l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez; l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; la tinenta d'Alcaldia de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Castelldefels, Eva López; i la tinenta d'Alcaldia de Desenvolupament Econòmic del Prat de Llobregat, Marta Mayordomo).

També han assistit a aquesta trobada virtual els secretaris generals d'UGT i CCOO del Baix Llobregat, Carlos de Pablo i Josep Maria Romero, respectivament; la vicepresidenta d'AEBALL, Maria Rosa Fiol; el vicepresident de PIMEC Baix Llobregat, Jaume Masclans, i personal directiu d'associacions empresarials i de comerciants de la zona Delta i empreses dels polígons d'activitat econòmica de Sant Boi

El secretari general de Industria y de la Pequeña y Mediana Empresa, Raúl Blanco, ha donat a conèixer les mesures que du a terme el Ministeri per donar suport a les pimes industrials. En aquest context, ha explicat que, davant aquesta situació absolutament excepcional, el govern central ha destinat en poc més d'un mes una quantitat equivalent al 13% del PIB (138.000 milions d'euros) a mesures per contrarrestar l'impacte de la Covid-19.

L'escenari econòmic probable a partir d'ara és, en la seva opinió, el d'una recuperació en forma de 'v assimètrica', tot i que dependrà en bona mesura de l'evolució favorable de la pandèmia. Raúl Blanco ha afirmat que l'experiència d'aquests mesos ha demostrat que el futur passa necessàriament per una deslocalització industrial. "No ens podem permetre", ha dit, "no tenir autonomia en qüestions que poden comprometre la nostra seguretat sanitària i ambiental o la nostra ciberseguretat". També ha apostat per la col·laboració público-privada, que durant aquesta etapa s'ha mostrat com una eina extremadament útil.

Una sortida ecològica, digital i justa

El secretari general del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo ha dit que cal sortir d'aquesta crisi, però "no en qualsevol direcció" i ha indicat que "la sortida haurà de ser ecològica, digital i justa". Per tant, caldrà que la nova economia sigui sostenible, que la digitalització funcioni com una realitat i que es vetlli en tot moment per la igualtat, la justícia i la cohesió social.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha agraït especialment la presència en aquesta sessió del Fòrum empresarial de Sant Boi de representants institucionals i de l'ecosistema econòmic dels municipis del delta del Llobregat, "perquè l'economia de les nostres ciutats no té sentit sense l'entorn immediat i perquè en el context d'aquesta crisi té més valor que mai la lògica de col·laboració i suma d'esforços que mantenim des de fa anys al nostre territori".

A la sessió també ha intervingut el director d'operacions d'ENISA (Empresa Nacional de Innovación), Jordi Garcia, que ha plantejat a aquests municipis la configuració d'un futur espai conjunt de treball per identificar al territori projectes útils per afavorir la sortida de la crisi econòmica.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades