ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/20/2020 10:27:22 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


12 nous murals als carrers de Sant Boi parlen del dret d'asil
L'acció s'emmarca en la campanya #VersosRefugiats amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades

06/23/2020

La campanya #Versosrefugiats, amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades, ha deixat petjada als carrers de Sant Boi. Dotze joves artistes santboians i santboianes han plasmat, en diferents pintures murals, versos sorgits d'una crida a la participació feta per l'Ajuntament a les xarxes socials.

Galeria de fotos

David Mestrich, Alejandro Mengual, Andrea Linares, Chanine Boots, Adrià Alberich, Marta Pagès, Dani Fernández, Maria Palomo, NataliaVazquez, Olga Alfonso, Jose Mª Huertas, Edgar Ajenjo i Hugo Sepulveda han pintat els versos als barris de Casablanca, Camps Blancs, Marianao, Ciutat Cooperativa i Molí Nou, Vinyets i Molí Vell, Centre i als aparadors laterals de l’Ajuntament.

Les diferents creacions artístiques han sorgit de la col·laboració de Can Castells Centre d'Art i el rapsoda santboià Cysko Muñoz. Nien Boots, artista i dinamitzadora de projectes d’art comunitari, ha acompanyat tot el procés de treball i l’artista santboiana Laura del Valle ha enregistrat en vídeo l’elaboració dels grafitis en una peça audiovisual, que es podrà veure pròximament.

La ciutadania i les escoles de Sant Boi han participat a la campanya #VersosRefugiats amb l’elaboració de més de 100 versos. La campanya convidava a crear un vers a partir de tres paraules escollides a l’atzar i a compartir-lo en les xarxes amb les etiquetes #DMPR2020 i #VersosRegugiats.

A partir de totes les creacions rebudes, Cysko Muñoz els ha donat forma per elaborar una peça poètica que ens transporta a les pors i les esperances de la vivència de l’exili. Preguntes, reflexions i emocions que provenen del més endins i que, en poc més de dos minuts, ens transporten a una realitat no tan llunyana.

Vídeo

Sant Boi ha commemorat el 20 de juny el Dia Mundial de les Persones Refugiades, com a Ciutat Refugi, reivindicant el dret d'asil. Enguany la crisi sanitària ha fet encara més paleses les desigualtats i ha agreujat les vulnerabilitats en què es troben milions de persones arreu del món, en especial els 70 milions que pateixen desplaçaments forçosos, segons dades de l'ACNUR

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades