ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/30/2020 02:19:45 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Els habitatges públics del Saló Central de Sant Boi, premi FAD d'Arquitectura 2020
El jurat ha valorat l'espai de relació comunitària generat per aquest projecte arquitectònic

07/28/2020

L'obra "79 habitatges amb protecció al Saló Central de Sant Boi de Llobregat" ha guanyat el Premi FAD d'Arquitectura 2020 . El jurat del prestigiós guardó ha valorat la capacitat d'aquest projecte arquitectònic per investigar "sobre les maneres de transitar i habitar els espais comuns als edificis d'habitatges col·lectius" i "l'ambició de construir una comunitat i no només un edifici".

Vídeo del projecte guanyador

ARQUIN-FAD, la Asociación Interdisciplinaria del Diseño del Espacio del Fomento de las Artes y el Diseño (FAD) ha donat a conèixer aquest dimarts, dia 28 de juliol, el veredicte de la 62a edició dels Premis FAD, en el marc de la Setmana de l'Arquitectura 2020.

L'obra guanyadora de la categoria d'Arquitectura, promoguda per l'I¡IMPSOL a Sant Boi, "incorpora patis i perforacions de volum que generen un espai comunitari obert , un bé molt preuat després del confinament", mitjançant una curosa arquitectura de "passarel.les, nuclis de comunicació creuats".

Els finestrals sobre grans patis i terrasses intermèdies multiplica les trobades visuals i físiques entre les persones que viuen als habitatges, i també amb les places de l'espai públic exterior.

El projecte del Saló Central de Sant Boi també ha guanyat el guardó de la categoria Arquitectura dels Premis de l'Opinió , que s'atorguen en paral·lel mitjançant votació telemàtica amb la participació de persones sòcies d'ArquinFAD i finalistes dels Premis FAD de les anteriors edicions.

Un total de 597 obres s'han presentat a les diferents categories dels Premis FAD 2020 (171 a la categoria d'Arquitectura). Els premis de la resta de categories han recaigut en projectes ubicats a les ciutats de Barcelona, Madrid, León i Buenos Aires .

Els 79 habitatges del projecte premiat conformen una promoció d'habitatge públic amb protecció que es troba en l'etapa final de la seva construcció al Saló Central de Sant Boi (carrer de Baldiri Net i Figueres, 5-7), al peu de la carretera C-245.

Vídeo candidatura


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades