ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

01/24/2021 07:37:29 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Pacte de Ciutat de Sant Boi, una estratègia innovadora davant els efectes de la pandèmia
Sant Boi, Màlaga, Bilbao, Alacant, Vitòria-Gasteiz, Getafe, Burgos, València i Santiago de Compostela han compartit en una jornada les seves experiències transformadores

11/25/2020

Sant Boi ha explicat aquest dimecres, 25 de novembre, a altres municipis de l'Estat espanyol com ha reorientat la seva estratègia de ciutat per donar resposta a les noves necessitats generades per la pandèmia. En una jornada organitzada per la xarxa de municipis Kaleidos.red, l'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha donat a conèixer com a exemple d'experiència transformadora el Pacte de Ciutat per a un nou impuls social i econòmic de Sant Boi.

Nou ciutats han participat a la jornada telemàtica "Noves estratègies de transformació local per a una nova realitat" per donar a conèixer els seus projectes referents i les seves estratègies d'adaptació a la nova realitat: Sant Boi, Màlaga, Bilbao, Alacant, Vitòria-Gasteiz, Getafe, Burgos, València i Santiago de Compostela.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret ha presentat el Pacte de ciutat per a un nou impuls econòmic i social de Sant Boi.

Més enllà de les mesures del pla de xoc aprovat inicialment per l'Ajuntament, el Pacte de ciutat és un instrument de consens que serveix com a marc de referència per unir els esforços de tota la ciutat (les forces polítiques, el teixit social i econòmic, les entitats i la ciutadania) amb l'objectiu de reactivar Sant Boi amb una mirada estratègica.

"La nostra voluntat", ha explicat l'alcaldessa, "ha estat trobar l' equilibri entre l'estratègia i les respostes immediates als impactes socials i econòmics de la pandèmia". En la seva opinió "hem prioritzat el màxim consens polític perquè en aquests moments necessitem respostes que donin solució a les necessitats de la ciutadania més enllà de les discrepàncies ideològiques" i "hem prioritzat també comptar amb les aportacions dels referents comunitaris locals i del global de la ciutadania".

El Pacte aborda les necessitats derivades de la pandèmia des d'una perspectiva estratègica, amb voluntat transformadora i a partir d'una lògica col·laborativa i innovadora: "La lògica col·laborativa i l'encaix de diferentes mirades", ha afirmat Lluïsa Moret a la seva intervenció, "són imprescindibles per dur a terme aquest procés de nou impuls col·lectiu".

A la jornada de Kaleidos.red han participat la Direcció General de Governança Pública del Ministeri de Política Territorial del Govern d'Espanya i l'Aliança Mundial pel Govern Obert. També hi han intervingut experts en Com enfortir la qualitat democràtica, Nous models econòmics i Com millorar la relació entre l'Administració i la Ciutadania.

Kaleidos.red

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades