ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

01/24/2021 07:28:39 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


25-N: Sant Boi expressa la seva rebel·lió col·lectiva contra les violències masclistes
La lectura virtual del manifest institucional ha estat l'acte central de la jornada de commemoració

11/25/2020

Sant Boi ha commemorat aquest dimecres, dia 25 de novembre, el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. L'acte central de la commemoració ha estat la lectura virtual del manifest institucional de la jornada. La façana de l'Ajuntament, on penjava un domàs amb el missatge 'Aquí ens rebel·lem contra les violències masclistes', s'ha il·luminat de color lila de manera simbòlica.

La lectura del manifest, que s'ha pogut seguir a través de les xarxes socials, ha estat a càrrec de l'alcaldessa, Lluïsa Moret; la regidora d'Igualtat de gènere i Feminisme, Sensi Domínguez; i dones de la ciutat en representació de les entitats l associacions del Consell Municipal de les Dones.

El manifest d'enguany ha posat el focus en la influència que la COVID-19 ha tingut en l’agreujament de les situacions de violència que pateixen moltes dones i nenes. "Els darrers mesos ", afirma el text que s'ha llegit, "han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen situacions de violència, com segurament ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia”.

“Però quan la violència s’adapta a les noves situacions”, segueix el text, “també ho fan les formes de resistir”. “Contràriament al que crèiem, el lloc més segur per a les dones i les nenes pot ser el carrer, les places, els llocs on fem vida”, diu el manifest, que expressa el compromís de les administracions públiques de “seguir treballant per posar fi a totes les violències masclistes”.

Al matí d'aquest 25-N, les formacions polítiques del consistori i els sindicats representants de la plantilla municipal han fet un minut de silenci a la plaça de l'Ajuntament, sumant-se a una iniciativa que s'ha dut a terme a tot el territori.

Missatge de rebuig als balcons i les finestres

Els balcons i finestres de la ciutat de Sant Boi s'han omplert aquest dimecres (i durant la setmana prèvia) de domassos amb el missatge 'Aquí ens rebel·lem contra les violències masclistes', en el marc d'una campanya municipal. La imatge també s'ha pogut veure als mercats, les escoles i instituts i els casals de barri, als autobusos i a les xarxes socials.

En el marc de la commemoració del 25-N, l'Ajuntament ha llançat, a més, la campanya 'A Sant Boi, fem equip contra les violències masclistes', que convida els clubs i les entitats esportives a compartir un vídeo que visibilitza la presència de violències sexuals en l'esport. En col·laboració amb el Club d'Atletisme Sant Boi, s'organitza també la iniciativa 'Mou-te per les violències masclistes'. Una jornada tècnica ha permès visibilitzar les situacions de violència masclista que viuen moltes dones amb discapacitat.

Programació 25_N Sant Boi

Coincidint amb aquesta data, ha entrat en funcionament el nou Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) en violència masclista, un recurs comarcal que ofereix atenció integral a dones, noies i criatures que pateixen violència masclista.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades