CA Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

04/13/2021 03:18:33 PM
reactivem
Ayuntamiento Ciudad Trámites Participa Actualidad
">Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


'Tres Pajaritas Azules' reconeixen l'excel·lència de Sant Boi en la recollida selectiva de paper i cartó
37 ajuntaments i entitats locals han estat premiats en una nova edició del programa Pajaritas Azules

02/16/2021

L'Ajuntament de Sant Boi ha rebut aquest dimarts, dia 16 de febrer, el guardó 'Tres Pajaritas Azules'. És la màxima distinció dels Premis a la excel·lència en la gestió de la recollida selectiva de paper i cartó organitzats anualment per ASPAPEL.

Un total de 37 ajuntaments i entitats locals de 13 comunitats autònomes han estat reconeguts en l'edició de 2020. Sant Boi ha estat un dels sis municipis catalans premiats, juntament amb Barcelona, Lleida, El Prat de Llobregat, Mollet del Vallès i Reus.

El lliurament de premis Pajaritas Azules ha tingut lloc durant un esdeveniment virtual amb la presència de l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret. Hi han intervingut el secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, i la presidenta d'Aspapel, Elisabet Alier, que han destacat el compromís dels ajuntaments per seguir avançant en el camí de l'economia circular malgrat la difícil situació ocasionada per la crisi sanitària.

Vídeo de l'esdeveniment

Les entitats locals premiades donen servei a més de 7 milions de ciutadans i ciutadanes que han seguint reciclant més que mai. La recollida municipal de paper i cartó va créixer el 2019 per cinquè any consecutiu, concretament un 8,9%. Segons la previsió d'ASPAPEL, l'any 2020 s'hauran recollit selectivament a Espanya, malgrat la pandèmia, 4,5 milions de tones de paper i cartó usats i s'hauran reciclat 5,1 milions de tones.

Pajaritas Azules és un programa anual, organitzat per ASPAPEL, d'assessorament, avaluació i reconeixement de la qualitat de la gestió municipal en la recollida selectiva de paper i cartó, enfocat a la millora contínua .

L'avaluació es basa en l'anàlisi de 21 indicadors. Les entitats locals que cada any es distingeixen per la seva excel·lència obtenen una, dues o tres Pajaritas Azules, segons un barem objectiu calculat a partir dels resultats obtinguts en l'avaluació.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinción de Ciudad de la Ciencia y la Innovación Distintiu de gènere