CA Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

01/17/2022 05:59:50 PM
reactivem
Ayuntamiento Ciudad Trámites Participa Actualidad
">Portal de Transparčncia. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


4.000 alumnes de 6 instituts de Sant Boi assistiran aquest curs als tallers de suport emocional del Pla de xoc d'adolescčncia
Les sessions són a cŕrrec de professionals joves contractats per l'Ajuntament

10/11/2021

4.000 alumnes dels instituts de Sant Boi participaran durant aquest curs en els tallers de gestió emocional oferts per l'Ajuntament als instituts en el marc de Pla de xoc d'adolescčncia. És una de les accions previstes per palˇliar els efectes de la pandčmia en un sector de població que ha patit especialment la situada creada per la covid.

Les primeres sessions dels tallers es van fer a finals de setembre. Sis centres (INS Rafael Casanova, INS Rubió i Ors, INS Ítaca, Pedagňgium COS, Salesians i Colˇlegi Sant Josep) han demanat oferir aquesta formació al seu alumnat.

Amb el títol 'Omplint espais', el catŕleg municipal de tallers de suport emocional ofereix diferents modalitats de continguts que varien segons les edats. Els més solˇlicitats fins ara pels centres són els que tenen a veure amb l'abordatge de l'ansietat i el reforç de l'autoestima (també el dol, la gestió de conflictes o les conductes autolesives).

Les sessions son a cŕrrec d'un equip format per dues psicňlogues i un psicňleg . L'Ajuntament contracta professionals joves per desenvolupar aquestes accions amb la voluntat d'augmentar-ne l'impacte grŕcies a una relació entre iguals i en un marc de confiança. Alhora, es genera ocupació juvenil.

Els tallers de suport emocional i psicolňgic són una de les accions que formen part del Pla de xoc d'adolescčncia , que l'Ajuntament i set entitats juvenils de la ciutat van signar a principis de juliol. El pla té una dotació global d'1 milió d'euros i compta amb la colˇlaboració de la Diputació de Barcelona, l'Ŕrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Fundació Agbar.

A banda d'aquest servei, les persones adolescents i joves poden demanar hora als serveis d'atenció psicolňgica individualitzada oferts habitualment per l'Ajuntament (Troba't i Assessoria psicolňgica per a joves El Punt). Les entitats vinculades a centres oberts també compten amb serveis d'assessorament i acompanyament.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinción de Ciudad de la Ciencia y la Innovación Distintiu de gčnere