ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/08/2021 12:37:46 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Les portes, element simbòlic del Laboratori d'Art Comunitari 2021
Una exposició, resultat del treball artístic entre joves creadores santboianes i col·lectius de la ciutat. es pot visitar a Can Castells Centre d'Art fins a final d'any.

11/08/2021

El dijous 4 de novembre obria 'Portes', una nova proposta del Laboratori d'Art Comunitari (LAC). L'exposició, que es podrà veure a Can Castells Centre d'Art (CCCA) fins a final de 2021, recull el resultat del treball que ha realitzat un equip d'artistes santboianes i entitats i col·lectius de la ciutat.

Han participat en el projecte les artistes Helena Garcia Ulldemolins, Laura del Valle, Rosa Satoca, Niem Boots, Andrea Martínez, Carol Jáuregui i la Gàl·lia Creativitat i les entitats Artistes del carrer de Benito Menni, Llar d'Avis Sant Josep i Clínica San Juan Grande, casal d'estiu de l'Escola Gaudí i Dones del Col·lectiu Suma Fundació Marianao, entre altres.

En el LAC 2021, la porta és un punt de partida per oferir propostes artístiques des de portes i panys que s'obren i es tanquen a altres mons. Com a element quotidià, ha permès jugar amb formes i materials per transformar-les en elements simbòlics al voltant dels conceptes com llibertat o seguretat. Una de les instal·lacions que es pot veure a la mostra és "Porta cap als somnis", realitzada per nens i nenes, una porta cap a l'inconscient i allò que no podem tocar amb les mans.

El LAC desenvolupa processos creatius amb col·lectius de la ciutat per apropar-los a l'art contemporani i contribuir a trencar estigmes des d'una concepció inclusiva i participativa de la cultura. Cada edició es dedica a una temàtica concreta i més de 200 persones hi treballen alhora, de la mà d'artistes locals, al llarg d'un procés creatiu de sis mesos de durada que desemboca en una exposició oberta a la ciutadania on s'ofereixen diferents visions d'una mateixa temàtica. Aquest projecte municipal forma part del Mapa d'Actius de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades