CA Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

01/17/2022 06:04:35 PM
reactivem
Ayuntamiento Ciudad Trámites Participa Actualidad
">Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi participa en la trobada Innpulso Emprende per avançar en el camí de la innovació cap a ciutats climàticament neutres
L'empresa Lotrans hi ha representat les pimes del municipi amb un projecte innovador per a la distribució sostenible de comerç electrònic

11/16/2021

Sant Boi ha participat aquest dilluns, dia 15 de novembre, a la cinquena edició de la trobada Innpulso Emprende, organitzada per la Red Innpulso (Red Española de Ciudades de la Ciencia y la Innovación) amb el suport del Ministerio de Ciencia e Innovación. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, hi ha acompanyat el responsable de l'empresa de transport i mercaderies Lotrans, Jesús Lozano, que ha presentat el projecte de creació d'un 'hub' mòbil per a la distribució de comerç electrònic a Sant Boi aprofitant les rutes dels autobusos urbans.

Alcaldesses i alcaldes, persones emprenedores, pimes i micropimes d' una trentena de municipis espanyols s'han aplegat a l'espai Cúbic de Viladecans en un esdeveniment que ha comptat amb la presència de la secretària d'Innovación del Ministerio de Ciència e Innovación, Teresa Riesgo.

La trobada ha estat un aparador del talent innovador de les ciutats participants. L'objectiu era facilitar el contacte entre pimes innovadores, intercanviar experiències de promoció i suport a la innovació desenvolupades pels ajuntaments i ajudar a posicionar les petites empreses i microempreses de les ciutats Innpulso per facilitar que accedeixin a possibles inversions i mercats.

Els continguts de la jornada han girat al voltant de la Missió de Ciutats Climàticament Neutres impulsada per la Comissió Europea. Per mitjà d'aquesta Missió, les ciutats es comprometen a dur a terme transformacions per a la millora de la qualitat de vida i la sostenibilitat d'Europa, establint mecanismes perquè la ciutadania sigui un agent de canvi.

L' empresa santboiana Lotrans ha estat la representant de les pimes de la ciutat en una trobada on s'han presentat projectes innovadors que donen resposta a reptes de futur en qüestions com l'eficiència energètica, les energies renovables, la mobilitat sostenible, l'economia circular o la bioeconomia.

Lotrans és una empresa familiar amb més de 50 anys de trajectòria dedicada a la logística i el transport nacional i internacional de mercaderies. El projecte presentat a concurs, nascut durant la pandèmia, és la creació d'un hub mòbil per a la classificació i distribució de mercaderies de comerç electrònic seguint les rutes dels autobusos de la ciutat. L'empresa es compromet a lliurar qualsevol mercaderia en el termini de dues hores.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinción de Ciudad de la Ciencia y la Innovación Distintiu de gènere