ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 08:46:31 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament posarà en marxa un Centre Especial de Treball per a persones amb discapacitat o malaltia mental
S'especialitzarà en el servei de distribució de correspondència i en el conreu de bolets

01/15/2008

L'Ajuntament de Sant Boi, per mitjà de l'empresa municipal Coressa, ha aprovat crear un Centre Especial de Treball, CET, per a persones amb discapacitat o malaltia mental. El Centre Especial de Treball començarà a funcionar a mitjan d'any amb dues línies d'ocupació: la missatgeria i el conreu de bolets.

Com a servei de distribució s'encarregarà del repartiment de publicitat, publicacions i correspondència, tant amb clients de l'àmbit públic (la distribució del butlletí municipal Viure Sant Boi, per exemple) com de l'àmbit privat. Es crearan 4 llocs de treball per a persones amb discapacitat, un d'encarregat d'equip i un d'expert en gestió d'aquest tipus de serveis.

Com a activitat productiva del sector agrari, el conreu de bolets sapròfits (xiitake) es farà en un hivernacle. Es preveu la contractació de 4 persones amb discapacitats, d'un tècnic cap de producció i d'un responsable de comercialització.

Les persones amb discapacitats o malaltia mental que treballaran en el CET provindran dels tallers prelaborals de Coressa.

Integració laboral de les persones amb discapacitats

A la feina que es fa des del Programa municipal transversal per a persones amb discapacitat i des de l'empresa municipal Coressa s'afegeix la tasca de la Fundació Cassià Just, Intecserveis, Ammfeina, Insomin, Flisa i Sertel, entre altres. Els esforços dedicats han permès que el col·lectiu registri a Sant Boi un índex de desocupació molt inferior a la mitjana catalana.

A Sant Boi, segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya, viuen 4.585 persones reconegudes legalment com a discapacitades. Aquesta xifra representa el 5,68% del total de la població. Ens referim a diversos tipus de problemàtiques: físiques, intel·lectuals, sensorials o malalties mentals.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades