ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 09:07:54 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament de Sant Boi i la Fundació Privada Institut Català d'Oncologia han signat un conveni de col·laboració
L'acte va tenir lloc ahir al Parlament de Catalunya, en presència de la consellera de Salut, Marina Geli, i del científic santboià Manel Esteller

02/05/2008

La consellera de Salut, Marina Geli, va presidir l'acte de signatura del conveni entre l'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, i el president de la Fundació privada Institut Català d'Oncologia, Ramon López, que va tenir lloc ahir, dilluns 4 de febrer, al Parlament de Catalunya aprofitant l'acte de lliurament dels Premis de la Fundació ICO. El conveni de col·laboració vol millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i dels seus familiars.

L'acord manifesta la voluntat de les dues institucions d'establir línies de col·laboració en projectes inclosos en el marc d'actuació de la Fundació ICO i de l'eix estratègic municipal "Sant Boi Ciutat Sanitària". L' Ajuntament té per objectiu que la construcció del nou Hospital de Sant Boi aglutini al seu voltant altres serveis sanitaris que, a més de l'atenció mèdica, inclouen estudis universitaris i investigació científica. D'aquesta manera, Sant Boi esdevindrà un referent en l'àmbit de la sanitat.

El conveni preveu establir programes de cooperació i col·laboració continuada entre les dues institucions en el camp de la divulgació d'aspectes relacionats amb el càncer. La Fundació ICO aportarà la seva experiència en el camp de l'oncologia en concepte d'assessorament sobre la malaltia, organització d'una jornada anual sobre activitats preventives i difusió de tríptics informatius sobre el càncer, entre altres aspectes.

Per la seva part, l'Ajuntament de Sant Boi formarà part de la Fundació com a membre del Consell de Protectors. La Fundació privada Institut Català d'Oncologia és una institució sense ànim de lucre que té com a objectiu principal millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i dels seus familiars, en un entorn de suport social i amb el suport formatiu de l'Insituat Català d'Oncologia.

A l'acte també va ser present el científic santboià Manel Esteller, que abans de la signatura del conveni havia impartit la conferència "Epigenètica i biologia del càncer: un nou programa de la recerca a Catalunya" al Parlament en l'acte de lliurament de la Primera Edició dels Premis de la Fundació ICO. Manel Esteller s'incorporarà pròximament a l'Institut Català d'Oncologia com a director del Programa d'Investigació en Epigenètica i Biologia del Càncer. Esteller, que és un referent internacional en l'àmbit de l'epigenètica, era fins ara el director del Laboratori d'Epigenètica del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques a Madrid. Ha rebut, entre altres reconeixements, el premi al millor investigador de la European School of Medial Oncology, i és Fill Predilecte de Sant Boi.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades