ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 08:07:20 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Desena edició de la Festa dels Tres Tombs
02/08/2008

La Festa dels Tres Tombs de Sant Boi celebrarà aquest diumenge, dia 10 de febrer, la desena edició. La jornada presenta dues novetats: dos carruatges per als infants i un esmorzar popular obert a tothom. L'alcalde, Jaume Bosch, i la regidora de Turisme, Montserrat Mirabent, entre altres membres del consistori, participaran en la celebració. Hi seran presents enguany 60 carruatges i 140 cavalleries.

La festa començarà aquest cop a les 9.30 hores del matí amb un esmorzar popular a la plaça de l'Agricultura. La comitiva en sortirà a les 11.30 hores., L'obriran enguany quatre dones, les abanderades Laia Ros, Mireia Ros, Laura Domínguez i Minerva Torres. La Banda de Música Sant Josep Obrer i els grallers de Casablanca acompanyaran la marxa. Mossèn José Maria Echarri, vicari de la parròquia de Sant Baldiri, beneirà la comitiva a la plaça de l'Ajuntament, on d'acord amb la tradició també es beneiran els animals domèstics. L'alcalde farà el parlament oficial i lliurarà un record de la festa a tots els participants.

L'any 1998, l'Ajuntament de Sant Boi va apostar per recuperar aquesta tradició pagesa que ret homenatge a Sant Antoni, el patró dels animals, per la seva vinculació amb la memòria històrica local i per ajudar a dinamitzar la vida socioculural del nucli antic de la població. La celebració s'ha consolidat de nou com a una cita habitual del calendari festiu local.

Recorregut dels Tres Tombs 2008

Ronda de Sant Ramon, carrer de Baldiri Aleu, Pau Claris, Tres d'Abril, plaça de Catalunya, Francesc Macià, Lluís Pasqual Roca Riera Basté, Lluís Castells, (inici de les tres voltes) plaça Cap de la Vila, Joan Bardina, Rutlla, plaça de l'Ajuntament, Josep Torras i Bages, Carles Martí i Vilà, plaça Pallars Sobirà, Riera Basté (final de les tres voltes), Mossèn Cinto Verdaguer, plaça de Catalunya, avgda. Onze de Setembre i ronda de Sant Ramon.

Els tiquets per participar a l'esmorzar i/o al carruatge infantil s'han de demanar a Cal Ninyo (tel. 93 635 12 07).


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades