ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 08:52:15 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El procés creatiu del Gernika, en una exposició
A partir de demà, dia 6 de març a Can Castells-Centre d'Art

03/05/2008

Demà dijous dia 6 de març obre les portes al públic, a Can Castells-Centre d'Art, l'exposició "Picasso pinta el Gernika". Si hi anem a visitar-la, coneixerem el procés creatiu de Pablo Picasso a l'hora de concebre i executar aquesta obra de fama universal. Va ser a París, l'any 1937, per encàrrec del govern republicà amb motiu de la celebració de l'Exposició Internacional de les Arts i les Tècniques. L'exposició que podrem visitar a Sant Boi mostra reproduccions dels dibuixos preparatoris del mural del Gernika i fotografies de l'artista mentre el pintava.

El govern francès va convidar a l'Exposició Internacional de 1937 els principals artistes avantguardistes de l'època, entre els quals hi havia, per exemple, Joan Miró, Luis Buñuel, Federico García Lorca o el mateix Pablo Picasso. Les obres concebudes en aquells moments van reflectir, com era d'esperar, les vivències de la Guerra civil que patia Espanya.

Picasso, molt afectat pel bombardeig franquista a la tristament cèlebre localitat basca i impulsat pel dolor i per la ràbia,,va compondre en unes poques setmanes un gran mural pictòric que representava gràficament el patiment del poble espanyol. L'obra ha esdevingut un símbol universal de pau.

Les persones que visitin l'exposició a Sant Boi hi trobaran dibuixos i fotografies sobre el procés de creació del mural i "viuran" virtualment els sorolls d'un bombardeig. Hi haurà un espai per deixar un testimoni personal (escrit, dibuixat o pintat) després de visitar l'exposició.

EXPOSICIÓ "Picasso Pinta el Gernika"

Del 6 de març a l'11 de maig.

Lloc: Centre d'Art Can Castells (carrer de Lluís Castells, 16)

De dilluns a dissabte, de 16 a 20.30 hores; dijous i dissabtes, de 10 a 13.

Entrada gratuïta.

Visites concertades: 15 de març, 12 hores (1 euro)


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades