ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 07:23:12 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Ple de l'Ajuntament de Sant Boi recorda la commemoració del Dia Mundial de l'Aigua
Les Nacions Unides el convoquen cada 22 de març

03/11/2008

En el Ple municipal de març, que es va celebrar el dilluns, dia 10, es va llegir un manifest de commemoració del Dia Mundial de l'Aigua. La lectura es va fer arran l'acord assolit en el Ple municipal de febrer perquè en cada sessió plenària que celebri l'Ajuntament de Sant Boi es llegeixi un text sobre la commemoració d'un dels dies internacionals fixats per l'Assemblea General de les Nacions Unides, arran una moció del grup municipal d'Iniciativa per Catalunya - Verds. L'objectiu és sensibilitzar la ciutadania i promoure els valors i principis defensats per les Nacions Unides i per la política municipal de cooperació i solidaritat.

La Junta de Portaveus decideix quina celebració es recordarà cada mes. A la sessió plenària de març, el tema triat ha estat la commemoració del Dia mundial de l'Aigua. S'ha llegit el següent text:

"L'Assamblea General de les Nacions Unides va acordar el 22 de desembre de 1993 una resolució per la qual el 22 de març de cada any es declara com a Dia Mundial de l'Aigua.

L'aigua és fonamental per al desenvolupament sostenible, en particular per a la integritat del medi ambient i l'eradicació de la pobresa i la fam i és indispensable per a la salut i el benestar humà.

La Declaració d'Objectius de Desenvolupament del Mil·leni aprovada per 180 estats l'any 2.000 ja planteja com a meta que l'any 2015 el nombre de persones que no tenen accés a l'aigua potable i al sanejament bàsic quedi reduïda a la meitat. Tot i que segons els informes de les Nacions Unides, l'accés a l'aigua potable ha millorat a tot el món, la realitat és encara molt lluny d'aquest objectiu: més de 1.000 milions de persones al món no tenen accés a l'aigua potable. Pel que fa al sanejament bàsic, la situació fins i tot ha empitjorat des de l'any 2.000. Segons els informes de les Nacions Unides, 2.600 milions de persones, la meitat de la població dels països del sud, no disposen de sistemes de sanejament, fet que causa el 80% de les malalties i la mort de 5.000 infants cada dia.

L'aigua ha de ser reconeguda com un dret humà, com un factor indispensable per viure dignament i com una condició prèvia per a la realització d'altres drets.

La nostra mirada sobre aquest recurs fonamental per a la humanitat està conidcionada avui per la persistent sequera que patim i per les mesures extraordinàries pel que fa al consum d'aigua. A les nostres latituds el problema de l'aigua és un problema de model de desenvolupament, més que no pas una fatalitat climàtica. L'escala municipal és el primer graó per construir una nova cultura de l'aigua. El nostre ajuntament, des del treball i el consens social que es va assolir amb l'Agenda 21 Local, entén les polítiques mediambientals des de la transversalitat, l'eficiència administrativa, l'educació i la participació. Dimecres vinent tindrà lloc a la nostra ciutat la primera trobada dels treballs per a la redacció dels plans de gestió de conca del Llobregat i la creació dels futurs consells de conca, un procés comarcal dins la directiva marc de l'aigua europea que ha de garantir la gestió sostenible de l'aigua al nostre país."


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades