ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 09:27:51 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Servei Municipal de Mediació Ciutadana ha atès

101 casos en un any
Els sorolls i les obres, principals causes dels temes que hi arriben

03/11/2008

El Servei Municipal de Mediació Ciutadana de Sant Boi ha donat a conèixer la memòria de les seves actuacions durant l'any 2007. Aquest servei públic gratuït va atendre l'any passat 101 casos. El 70% dels expedients es van poder tancar gràcies a la tasca de mediació realitzada. El tractament dels casos atesos va implicar un treball individual amb 380 persones. El servei també va dur a terme 3 processos de mesura alternativa a la sanció, en règim de prova pilot.

El perfil majoritari de les persones usuàries del servei de mediació va ser el d'un home o una dona, indistintament, d'entre 30 i 50 anys d'edat. Més del 90% dels casos tractats van tenir com a protagonistes persones de nacionalitat espanyola. El nombre d'homes i dones usuàries va ser pràcticament el mateix. Per edats, gairebé la meitat eren persones d'entre 30 i 50 anys; el percentatge d'usuaris menors de 30 anys és d'aproximadament el 10%. La gran majoria dels conflictes abordats (més del 60%) van ser conflictes de caràcter veïnal: principalment, per sorolls i per obres i, en menor mesura, per incompliment d'ordenances cíviques.

El Servei Municipal de Mediació Ciutadana porta un any i mig de funcionament a Sant Boi. Les seves principals tasques són mediar per a la solució de problemes de convivència i educar la ciutadania per corregir actituds incíviques i transmetre els valors cívics inherents a la cultura de la pau. La tasca es desenvolupa mitjançant una col·laboració transversal de diferents instàncies i àmbits municipals i mitjançant un treball intensiu amb altres agents que operen al territori.

El servei orienta la seva feina en tres camps d'actuació: els conflictes entre iguals, els conflictes en el territori (comunitats de propietaris, escoles, biblioteques...) i la formació i el treball de comediació amb entitats i particulars per corresponsabilitzar la societat civil en la resolució dialogada de conflictes.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades