ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 08:41:34 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Ple municipal d'abril ha ratificat el conveni entre l'Ajuntament i Fecsa-Endesa que facilitarà el futur trasllat de la subestació elèctrica
L'acord va ser signat el 15 d'abril per l'alcalde, Jaume Bosch, i el director general de la companyia elèctrica, Josep Maira Rovira

04/22/2008

El consistori santboià ha aprovat per unanimitat en el Ple municipal celebrat ahir dilluns, 21 d'abril, que l'Ajuntament ratifica el conveni signat per l'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, i el director general de Fecsa-Endesa, Josep Maria Rovira.

El conveni permetrà traslladar la subestació elèctrica fora del nucli urbà en un termini que no hauria de superar els quatre anys. La infraestructura es diversificarà en dues noves subestacions que s'ubicaran als afores de la ciutat: al polígon Salas, on hi ha l'aparcament de camions gestionat per Coressa, i a uns terrenys entre l'autopista C-32 i la carretera del Prat, a prop de l'Alcampo. L'actuació permetrà recuperar per a l'ús ciutadà un espai amb gran centralitat urbana, a la vegada que es redueix l'impacte paisatgístic de l'actual cablejat elèctric.

L'acord suposa un nou pas per aconseguir que els terrenys que ara ocupen la central elèctrica i la caserna militar quedin lliures i es pugui desenvolupar el principal projecte de creixement urbanístic a Sant Boi dels últims temps: el sector Fecsa-Caserna.

Amb una superfície equivalent a 16 camps de futbol compresa entre la ronda de Sant Ramon i els carrers de Mossèn Antoni Solanas, de Pau Claris i de la Cerdanya. Aquest sector acollirà 1.860 habitatges (el 42% dels quals tindran algun tipus de règim protegit, en compra i lloguer), tres hectàrees de zona verda i unes altres tres d'equipaments, que s'ordenaran segons el projecte "Sant Boi 2.012" del gabinet d'arquitectes Serra-Vives-Cartagena.

El conveni concreta l'acord marc que ambdues parts van signar l'any 2003 amb una previsió d'execució de les dues noves subestacions i del desmantellament de l'actual que no hauria de sobrepassar els quatre anys.

Xarxa elèctrica renovada

D'altra banda, les noves subestacions que s'han esmentat permetran ampliar la distribució elèctrica a Sant Boi per atendre el previsible creixement de la demanda d'energia en els propers anys.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades