ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 09:27:16 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Museu de Sant Boi presenta una activitat per a persones amb discapacitat visual
"Can Torrents, un passeig de sensacions" es presenta dimarts 6 de maig a Can Torrents

05/05/2008

El Museu de Sant Boi (Can Torrents) farà la presentació pública, demà dimarts dia 6 de maig, de l'activitat "Can Torrents. Un passeig de sensacions". Per primer cop, el públic destinatari d'una activitat del museu local seran les persones amb discapacitat visual. L'activitat se centra en una visita a Can Torrents plantejada com un recorregut participatiu en què, mitjançant tots els sentits, es descobreix com era una masia catalana del segle XVII.

L'acte de presentació, que començarà a les 13.30 hores, comptarà amb la presència de l'alcalde, Jaume Bosch, de representants de la Diputació de Barcelona, l'ONCE, de l'Associació Catalana de Cecs i DismInuïts Visuals, de l'Associació Catalana per a la Integració del Cecs i de Design for All. També hi han estat convidades entitats de Sant Boi i d'altres localitats que treballen per la integració de les persones amb discapacitat visual.

L'activitat, que serà conduïda per un educador, es divideix en dos parts. La primera consisteix en la descoberta de Can Torrents mitjançant una maqueta i un acostament tàctil als elements més destacats i amb l'acompanyament d'un recull de sons que ajuden a identificar els diferents elements. La segona part és una aproximació a l'època moderna a partir de la música, la literatura, els olors i un conjunt d'objectes arqueològics de l'època.

Les persones participants en "Can Torrents. Un passeig de sensacions" visitaran, a la planta baixa de Can Torrents, un canó del segle XVIII, un sarcòfag romà, una fresquera, una premsa i tines que s'usaven per a la producció i emmagatzematge de vi. A la primera planta es visitaran les xemeneies i la cuina. Entre els materials de suport per a la viisita hi ha una guia de Can Torrents en sistema braille, plànols i esquemes en relleu, un recull de jocs olfatius, una selecció musical de l'època, poemes del segle XVII i material arqueològic del Museu de Sant Boi (capitells, olles, plats...).

"Can Torrents. Un passeig de sensacions" formarà part de l'oferta permanent d'activitats del Museu de Sant Boi. Les visites s'organitzaran, per a grups màxims de 10 persones, a demanda de les persones o les associacions usuàries.

US CONVIDEM A ASSISTIR A AQUEST ACTE DE PRESENTACIÓ

Lloc: Museu de Sant Boi (Can Torrents, carrer Hospital, 9)

Dia: Dimarts, 6 de maig, 13.30 hores

Tema: Presentació de "Can Torrents, un passeig de sensacions", nou mòdul del Museu de Sant Boi


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades