ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 09:30:32 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Jocs de l'antiga Roma a l'assignatura d'Educació Física
Les cloendes deIs I Ludi Floralia de Sant Boi es fan aquesta setmana

04/30/2008

Fa més de deu anys que les escoles públiques de Sant Boi inclouen, a l'assignatura d'Educació Física, sessions d'aprenentatge teòric i pràctic sobre diversos esports amb tradició a la ciutat (rugbi, beisbol, voleibol, atletisme i handbol). Més de 2.000 nens i nenes d'entre 9 i 14 anys hi participen cada curs. El que no s'havia fet mai és jugar a "esports" que ja no existeixen. Els Plans de Promoció de l'Esport Escolar han obert enguany una porta al passat.

Durant el mes d'abril, a les classes d'Educació Física, s'han donat a conèixer, amb la col·laboració del Museu de Sant Boi, alguns dels jocs que els nostres avantpassats romans practicaven durant els anomenats "Ludi floralia", una festa col·lectiva que se celebrava cada primavera. Estava dedicada a la deessa Flora (divinitat romana de les flors, els jardins i la primavera) i tenien com a finalitat demanar la protecció dels déus per a la collita.

Expulsum ludere i Harpastum

Els jocs d'origen romà escollits enguany han estat l'Expulsum Ludere i l'Harpastum'. El primer, semblant a l'handbol, es jugava al carrer o a les termes; els elements bàsics del joc eren una pilota gran, que gairebé no rebotava, i una paret que feia de porteria. L'Harpastum se semblava al rugbi i es jugava en un gran camp rectangular amb una pilota petita i dura i que pesava força.

Les festes de cloenda, el 6 i el 8 de maig

La festa de cloenda d'aquests "moderns" Ludi Floralia tindrà lloc els dies 6 i 8 de maig (de 9.30 a 13 hores) a l'estadi de rugbi Baldiri Aleu. L'espectacle reconstruirà alguns dels elements característics d'aquelles celebracions, com ara la pompa triomfal i el llançament de pètals de flors.

Un cop finalitzada l'experiència, els nens i les nenes participants hauran après de manera divertida algunes coses sobre la mitologia, els costums, la indumentària i els entreteniments més habituals de la societat romana que, un dia, va ser també la nostra.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades