ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 09:30:09 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Nova etapa en la cooperació entre Sant Boi i San Miguelito
El Ple municipal ha ratificat el Pla d'acció 2008-2011

05/29/2008

El Ple municipal va ratificar ahir dia 26 de maig, per unanimitat, el conveni de col·laboració signat aquest mes d'abril per Sant Boi i San Miguelito (NIcaragua) durant la visita de l'alcalde, Jaume Bosch, i la regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau, María José Rodríguez, a la localitat centreamericana. El conveni va acompanyat d'un pla d'acció per al període 2008-2011, que implica un salt qualitatiu i una nova manera d'enfocar la cooperació, més participativa i més atenta a donar resposta als interessos de les dues localitats.

El pla d'acció s'ha elaborat a partir d'un treball dut a terme prèviament per entitats de Sant Boi i de San Miguelito, preveu accions que es duran a terme tant a la localitat nicaragüenca com a Sant Boi, s'orienta a donar resposta a necessitats de les dues parts i opta per una fórmula de treball estratègic que comptarà amb la participació de totes les institucions i associacions implicades. Parlem, doncs, d'una cooperació participada i bidireccional.

El conveni i el pla d'acció treballaran perquè San Miguelito pugui avançar pel camí d'un desenvolupament "solidari i sostenible". L'esforç conjunt tindrà com a principals objectius enfortir el govern municipal i el teixit associatiu de San Miguelito perquè puguin actuar com a motors del desenvolupament local. Els sis eixos del pla d'acció són: millora dels serveis bàsics; desenvolupament del sector productiu i diversificació econòmica; enfortiment institucional, participació ciutadana i suport al teixit associatiu local; estructuració del territori; biodiversitat i protecció mediambiental; i educació per al desenvolupament.

Algunes de les accions previstes per als pròxims anys tenen com a objectius facilitar l'accés a aigua potable, millorar la producció de cultius autòctons, formar el professorat, millorar la xarxa de camins rurals, fer més eficaç la gestió de la pesca i potenciar el turisme de natura.

L'alcalde, Jaume Bosch, i la regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau, María José Rodríguez, van visitar San Miguelito a principis d'abril per signar el conveni. Les dues localitats mantenen vincles d'agermanament des de 1994.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades