ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 09:17:24 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Una moció demana que es modifiqui la llei de l'avortament
Per un avortament gratuït i lliurement decidit per les dones

06/02/2008

L'Ajuntament ha aprovat una moció que demana l'inici d'un procés de reflexió per modificar la llei de l'avortament. La proposta municipal demana que l'avortament es legalitzi "per lliure decisió de les dones" i "integrat en la xarxa sanitària pública". Aquesta mateixa llei hauria de preveure, segons la moció, integrar l'educació sexual en l'educació obligatòria, com a política bàsica de prevenció, i incloure els mitjans anticonceptius en el sistema de la sanitat pública.

L'Ajuntament de Sant Boi considera que s'ha avançat en l'àmbit dels drets de la salut sexual i reproductiva de les dones i que no ens hem de permetre fer passes enrere. La llei i les institucions han de garantir que les dones puguin interrrompre voluntàriament l'embaràs de manera normalitzada dins de la xarxa de salut pública. L'Ajuntament denuncia l'ofensiva ultraconservadora que s'està manifestant en l'assetjament a les dones que han avortat i als i les professionals que practiquen interrupcions voluntàries de l'embaràs, posant en dubte, per una banda, el dret a la salut sexual i reproductiva i la intimitat de la dona i, per l'altra, l'ètica i la professionalitat del personal sanitari.

La moció es va aprovar al Ple municipal de maig, celebrat el dia 26, a instància del grup municipal ICV-EUiA. En la votació, van donar-li suport els grups municipals del PSC, ICV i ERC. Convergència i Unió va optar per l'abstenció, mentre que el PP i C's van votar-hi en contra.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades