ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 02:26:17 AM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Jornades internacionals sobre polítiques i pràctiques de proximitat




Liverpool, Saint Denis, Agen, Donosti, Vitòria i Terrassa, alguns dels municipis participants

06/04/2008

Can Massallera acull aquesta setmana les jornades "Proximitats. Pràctiques i polítiques". Representants d'institucions polítiques, organitzacions ciutadanes i projectes de diferents ciutats europees analitzaran la perspectiva de la proximitat, un concepte polític emergent que fa referència a una nova forma de relació, més participativa, interactiva i descentralitzada, dels governs públics amb la ciutadania.

L'acte d'inauguració tindrà lloc demà dijous dia 5 de juny. L'alcalde, Jaume Bosch, farà la presentació i donarà pas a la ponència inaugural de les jornades, a càrrec de la regidora del districte de Ciutat Vella, Itziar González. La sessió final, divendres 6 de juny, serà protagonitzada pel diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona i regidor de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sant Boi, José Manuel González Labrador.

Al llarg de les jornades intervendran responsables d'organismes públics i associacions d'algunes de les ciutats que han apostat amb més èxit i des de fa més temps per impulsar polítiques de proximitat, com ara Liverpool, Saint Denis, Agen, Donosti, Vitòria, Valdemoro, Terrassa o el departament francès de la Manxa.

Districtes i descentralització territorial, processos de participació ciutadana, espais de coordinació amb altres administracions i agents, descentralització de serveis, transversalitat, democràcia participativa, comunitats creatives, equipaments de proximitat, accés al coneixement i intercanvi de coneixements, diversitat de mirades en el disseny de polítiques públiques, xarxes socials i noves tecnologies, estratègies de comunicació i nous formats dels mitjans de comunicació són alguns dels conceptes que protagonitzaran les sessions.

Sant Boi, la proximitat i la xarxa Kaleidos

Sant Boi organitza aquestes jornades amb la intenció d'impulsar la seva pròpia aposta política per la proximitat, que ha de desembocar en la futura aprovació del Pla d'Acció Transversal del Territori (PATT). La ciutat treballa des de fa anys per aplicar a les seves polítiques criteris de "transversalitat", "governança" i "proximitat", termes que expressen una nova concepció del govern dels afers públics.

Algunes de les localitats participants en aquestes jornades formen part de la xarxa kaleidos.red, que aplega municipis de l'Estat espanyol que han iniciat un procés de reflexió sobre les polítiques de proximitat. Sant Boi té previst adherir-s'hi pròximament.

Més informació: www.santboi.cat


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades