ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 09:32:38 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Escollida la proposta arquitectònica per al futur centre cívic i esportiu de Casablanca
El barri viu una gran transformació impulsada pel Pla de Millora Integral (PMI)

06/11/2008

La proposta arquitectònica "Altaïr", del gabinet d'arquitectes F2m Francesch-Flavià-Manzano SCP ha guanyat el primer premi del concurs d'idees del futur centre cívic i esportiu de Casablanca. El jurat, format per una desena de polítics, tècnics i professionals del ram, ha triat entre un total de 29 propostes rebudes. L'opinió majoritària dels veïns i les veïnes del barri, que han pogut visitar una exposició pública dels projectes i escollir-ne un, s'ha comptabilitzat com el vot número 11 del jurat.

El lliurament dels premis tindrà lloc el dia 20 de juny, en un acte públic al Casal de Barri de Casablanca (18 hores). El primer premi (6.000 euros) es lliurarà a.F2m Francesch-Flavià-Manzano SCP) per la proposta "Altaïr"; el segon premi (4.000 euros), a BAAS Jordi Badia SL per "Köln" i el tercer premi (3.000 euros), a NUG SCP, Amadeu Santacana i Umberto Viotto per "Cara a cara".

El gabinet d'arquitectes guanyador del primer premi també rebrà, a resultes del concurs, l'encàrrec de redactar l'avantprojecte global de la intervenció, la redacció del projecte executiu i la direcció de la primera fase de les obres, corresponent a l'aparcament i el centre cívic. Segons les previsions, les obres començaran el segon semestre de l'any 2009.

El futur equipament, que estarà situat a la confluència dels carrers Joventut, Màlaga i Coín, constarà de tres peces: un casal cívic (2.085 m2), un centre esportiu (2.750 m2) i un pàrquing soterrat (de més de 100 places). Durant la primera fase es construirà l'aparcament i una part del centre cívic.

El jurat ha valorat, entre altres factors, com resolia cadascuna de les propostes la possibilitat d'executar les obres per fases, com es relacionava l'edifici amb l'entorn immediat i com quedava connectat amb l'eix central del barri (carrer Badajoz) i amb l'escola Fernández Lara, la sensació d'obertura de les seves façanes, la funcionalitat de l'edifici i la seva eficiència energètica.

La transformació de Casablanca

El barri de Casablanca està experimentant una gran transformació orientada pel Pla de Millora Integral del barri, amb un pressupost de 13,4 milions d'euros finançats a parts iguals per l'Ajuntament de Sant Boi i la Generalitat de Catalunya (Llei de barris).

En el marc del PMI, actualment es fan reformes al carrer Viladecans (un dels principals del barri) i al sector Parellada i d'aquí a poques setmanes començaran obres al carrer Badajoz (futur eix central nord-sud) i a la plaça de Casablanca. La millora del sistema d'enllumenat públic a tot el barri s'ha executat ja i moltes comunitats de veïns s'han pogut beneficiar de subvencions municipals per dur a terme diferents obres, principalment a les façanes i les cobertes dels edificis. Fa deu dies es va iniciar l'enderroc de l'edifici de l'antiga escola Fènix, situat al terreny on s'aixecarà un edifici singular amb 55 habitatges, majoritàriament de protecció pública. I des de fa molts mesos es duen a terme un bon nombre de projectes per millorar la realitat socioeconòmica de la zona. La primera fase de les obres del futur centre cívic i esportiu també es finançarà mitjançant el PMI.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades