ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 09:07:08 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


"One, two, three!!!" repassa la història de la música popular com a fenomen juvenil
L'exposició es pot visitar al setmana al Museu de Sant Boi

07/25/2008

El Museu de Sant Boi (Can Torrents) acull una exposició dedicada a difondre la història de la música popular i la seva vinculació amb els gustos i preferències de joves i adolescents d'avui. "One, two, three!!! La música del nostre temps" s'acompanya amb una programació paral·lela de concerts de diferents estils musicals i una oferta de classes magistrals que aniran a càrrec de Mucho Muchacho i dels artistes santboians Sergio Ramos, percussionista dels Ojos de Brujo, i Dolo Beltrán, vocalista de Pastora.

L'exposició convida a fer un viatge a través dels anys per descobrir els orígens i l'evolució de la música popular i per comprendre quins factors en fan un aspecte fonamental de la vida de qualsevol persona i, en especial, d'adolescents i joves de tot el planeta. "One, two, three!!!" no pretèn ser una lliçó magistral, sinó una guia i un estímul per ampliar els coneixements sobre aquest tema, tot aprofitant les possibilitats que ofereixen avui en dia les noves tecnologies.

El blues, el jazz, el pop, el rock and roll, el soul, la cançó protesta, el heavy, el punk, el rap, la música electrònica i el rock alternatiu són alguns dels estils sobre els quals parla l'exposició, que repassa el context històric i les característiques de cadascun d'ells, alhora que recorda com es va viure la seva eclosió al món, a Espanya, a Catalunyai, més concretament, a Sant Boi de Llobregat.

Sant Boi i la música popular

Els plafons que fan referència a Sant Boi recorden, per exemple, el primer concert de jazz a la ciutat, l'any 1922; els grans balls de l'Ateneu Santboià i l'Ateneu Familiar; les primeres audicions i balls de rock and roll viscuts a la ciutat; les actuacions de Gelu o Luis Aguilé a la Festa Major o del Dúo Dinámico, els Sírex, Julio Iglesias i Massiel a l'Ateneu Santboià; l'existència de bandes de música ye-yé com Los Rompetechos i Los Sincoms; la figura del santboià Santi Vendrell dins del moviment de la "nova cançó"; la celebració al barri de Casablanca del festival Qué heavy!, que va congregar més de 800 persones; els concerts de grups punk com Las Neuronas me Abandonan, La Familia Enferma o Los Puntxaos; la discoteca El Cel i els disc jockeys Bailo i Muela com a referències de la música electrònica; l'èxit sense precedents de Shuga Wuga amb un disc de música rap o el paper de l'Altaveu Frontera i la programació de concerts Psychiàtric en la difusió d'alguns dels millors grups de l'escena indie.

La programació paral·lela a l'exposició "One, two, three!!!" inclou concerts de música rock, electrònica, jazz i fusió. També estan previstos dos tallers infantils. El pròxim serà "La història del rock amb titelles" (21 de setembre) Les classes magistrals de Mucho Muchacho, Sergio Ramos i Dolo Beltrán tindran lloc a l'octubre.

US ADJUNTEM EL DÍPTIC DE DIFUSIÓ DE L'EXPOSICIÓ, AMB EL PROGRAMA D'ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades