ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 09:25:27 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Comença la urbanització dels accessos al nou hospital de Sant Boi
Les obres comporten la creació de tres vials públics

07/14/2008

La urbanització dels accessos al futur hospital de Sant Boi ha començat. Les obres comportaran la creació de tres nous vials públics en aquesta zona de la ciutat, al districte de Ciutat Cooperativa i Molí Nou. Mentrestant, la construcció del nou hospital general i maternoinfantil de Sant Boi avança a bon ritme a les instal·lacions del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

El camí Vell de la Colònia anirà des del cementiri (plaça d'Emili Sagrera) fins als edificis de protecció oficial de Claus (plaça Joan Sanromà) i tindrà dues voreres, calçada amb dos carrils per a circulació motoritzada i un carril bici. El carrer de José Morales Garrido, paral·lel a la tanca del cementiri, s'usarà en el futur com a aparcament en superfície en règim de zona blava, amb 116 places. El carrer de Jenaro Sánchez Martínez de Vírgala serà l'accés per a vianants al futur hospital i al conjunt del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. Per regular el trànsit a la zona, està prevista la urbanització de dues noves rotondes. Les obres es completaran, segons les previsions, durant el primer trimestre de 2009.

Les obres de construcció del futur hospital avancen mentrestant al ritme previst. Fins ara s'hi ha construït l'aparcament soterrani (amb capacitat per a 314 vehicles) i s'ha començat a fer, a sobre d'ell, l'estructura de la planta baixa de l'edifici. El futur hospital general i maternoinfantil, que substituirà l'actual Hospital de Sant Boi, tindrà una superfície construïda de 46.000 m2. L'equipament obrirà les portes entre l'any 2009 i l'any 2010 a les instal·lacions de Sant Joan de Déu, Serveis de Salut Mental, amb 280 llits, i serà gestionat per l'orde hospitalari del mateix nom. L'activitat del futur hospital es calcula en 80.000 estades d'hospitalització anuals, 185.000 consultes externes, 100.000 atencions al servei d'urgències, 2.500 naixements i 12.000 intervencions quirúrgiques.

Ser referència en salut mental

Sant Boi ha fet una aposta estratègica per convertir-se en una ciutat de referència internacional en temes de salut i, especialment, en el camp de la salut mental comunitària. Aquest objectiu es recolza en la històrica presència a la ciutat de dos importants hospitals psiquiàtrics i en la qualitat de la seva oferta d'equipaments sanitaris i sociosanitaris. El desenvolupament del Parc Sanitari Sant Joan de Déu és el gran motor per crear complicitats amb altres agents i institucions i per atreure-hi projectes, congressos, activitat universitària i centres d'innovació i recerca.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades