ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 08:43:40 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Nou sistema per a la recollida dels residus comercials
És més racional i sostenible

07/21/2008

El sistema de recollida de residus comercials ha canvit a Sant Boi des del 15 de juliol. Fins aquesta data, els establiments dipositaven els residus als contenidors del carrer i l'Ajuntament s'encarregava de la recollida. Però la llei de residus de la Generalitat determina que la gestió ha de ser assumida pels establiments mateixos. D'acord amb aquesta normativa, a partir d'ara els comerços podran triar entre dues opcions a l'hora de fer la recollida: lliurar els residus pel seu compte a una empresa privada autoritzada o bé sol·licitar el servei a l'Ajuntament, que se'n farà càrrec mitjançant CORESSA. Si trien aquesta segona possibilitat, hauran de pagar una taxa que s'ha fixat segons les categories i els criteris aconsellats per l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient.

Menys molèsties

L'Ajuntament de Sant Boi aprofitarà el canvi per modificar també el sistema de recollida i fer-lo més racional i sostenible. Més del 20% dels residus que es generen a les ciutats procedeixen del sector comercial. Si es recullen amb els residus domiciliaris, sovint desborden la capacitat dels contenidors i causen males olors.

El nou sistema evitarà aquests problemes, ja que en la majoria dels casos la recollida es farà a la porta dels establiments en un horari convingut. Els comerços hauran de tenir els seus propis contenidors, que els seran lliurats per CORESSA si opten per la recollida municipal (un restaurant, per exemple, rebrà un contenidor pr a vidre i un altre per a matèria orgànica).

Amb aquesta fórmula de gestió s'incrementaran els índexs de recollida selectiva i el cost que haurà d'assumir cada establiment estarà més ajustat a la quantitat de residus que generi.

L'Ajuntament porta a terme, establiment per establiment, la campanya informativa prèvia a la posada en marxa del nou sistema, que funciona amb èxit al nucli antic des de l'any 2005.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades